[VIDEO] Jerry Ricks Blues Festival 2022. - Najavljena velika blues eksplozija na Opatijskoj rivijeri i Kastvu

Autor: Nikola Cvjetović 16.07.2022

wp-content/uploads/2019/08/jerry-ricks-blues-festival-kastav-ana-popovic-damir-halilic-hal-7.jpg

Ulaz je slobodan, a svirke startaju u 21 sat. Ne pripustite nezaboravne koncerte vrhunskih svjetskih blues glazbenika. Vidimo se na Festivalu!

Kastav - Najvažniji glazbeni događaj sezone, kultni Jerry Ricks Blues Festival, je pred nama. Ne propustite veliki blues 'big bang' koji će posljednjih osam dana srpnja Opatijsku rivijeru i Kastav pretvoriti u meku kvalitetne glazbe te ujedno proslaviti 15. godina uspješnog postojanja. Izniman line up predvode vrhunska imena kao što su Kyla Brox, Johnny Rawls, Sekou Kouyate,, Keith Thompson Band i još mnogi drugi svirat će na predivnim lokacijama na Kvarneru - od Mošćeničke Drage, Mošćenica, preko Lovrana, Opatije, Matulja, Klane sa završnim večerima u Kastvu.

JRBF_plakat_2022_final

Za Kylu Brox kažu da je odgovor iz Manchestera na Arethu Franklin. Kritika je svrstava među najbolje blues pjevačice koje trenutno Velika Britanija može ponuditi. Kao dijete iz glazbene obitelji Kyli je bilo predodređeno da postane glazbenica. Johnny Rawls je soul-blues legenda s karijerom koja se proteže na više od 50 godina. Dobitnik je svih najprestižnijih nagrada u domeni bluesa: The Blues Music Awards, Blues Blast Awards, Living Blues Awards, W. C. Handy Award itd. Radi se o nagradama u raznim kategorijama ; od blues izvođača godine do soul-blues albuma godine, kompozicija godine itd. Ovaj glazbenik iz Mississippija redovito godišnje održi preko 200 koncerata diljem svijeta uključujući najveće svjetske festivale poput Chicago Blues Festival ili Waterfront Blues Festival na kojima je nastupao više puta. Sekou Kouyatea nazivaju afričkim Jimi Hendrixom zbog načina na koji svira tradicionalni afrički instrument koji se zove kora. Jedan je od najvećih virtuoza koji potječu s afričkog kontinenta. Njegova glazba ima korijene duboko u afričkoj tradicijskoj glazbi koju uspješno spaja s bluesom, funkom, jazzom, čak i klasičnom glazbom. Kao inovator i uzor novim generacijama afričkih glazbenika Sekou Kouyate je istinska world-music atrakcija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Visokoenergetski blues rock bio bi najbolji opis glazbe Keith Thompson Banda koji svoju glazbu temelji na velikoj ostavštini britanske blues scene. Band je u Velikoj Britaniji postao poznat po uzbudljivim live nastupima i stekao veliko sljedbeništvo. Osim što vodi vlastiti band gitarist Keith Thompson je i session glazbenik ali radio je i na brojnim drugim projektima kao što je glazba za neke od najpopularnijih kompjuterskih igrica kao što su "Grand Prix 2" i "Over the Hedge", napisao je puno glazbe za TV serije, reklame i razne soundtracke, bio je involviran u projekt Sir George Martina i ostvario brojne suradnje s vrhunskim britanskim glazbenicima.

- Kvarner je već nadaleko poznat kao destinacija vrhunske gastronomije i turizma, a ovaj festival dodatno će potvrditi status koji naša destinacija uživa ne samo u Hrvatskoj već i u cijelom svijetu, poručili su organizatori.

Ulaz je slobodan, a svirke startaju u 21 sat. Ne pripustite nezaboravne koncerte vrhunskih svjetskih blues glazbenika. Vidimo se na Festivalu!

VIDEO

Više sa portala torpedo.media ...