[VIDEO] Paraf predstavlja „Finog dečka“

Autor: Sanja Tumara 21.07.2023

grupa_grad_paraf_kraj_programa_exportdrvo_rijeka_2022__37_

„Fini dečko“ peti je singl s aktualnog live albuma Parafa "DELTA Live 2022". Live spot nastao je u riječkom Exportdrvu 1. travnja 2022. godine.

Rijeka – „Fini dečko“ peti je singl s aktualnog albuma Parafa "DELTA Live 2022". Live spot nastao je u riječkom Exportdrvu 1. travnja 2022. godine, kao i već prethodno objavljeni „Želim biti vojnik“, „Nestašni đački izleti“, „Javna kupatila“ i „Goli otok“, a vijest koja će oduševiti mnoge je ta da je u finaliziranju obrada upravo tih live snimaka koje će biti objavljene na "DELTA Live 2022" vinilu, objavio je Dallas Records.

„Fini dečko“ izvanredna je pjesma koja je ostavila neizbrisiv trag na glazbenoj sceni od svog prvog izdanja 1981., kad je objavljena na singlici zajedno s pjesmom „Tužne uši“ na B strani. Iako je u to vrijeme najavila novi zvuk i novu postavu riječkih Parafa (Valtera Kocijančića zamijenila je Pave Čabrijan koja se s Mladenom Vičićem Ritchijem i Raoulom Varljenom pridružila dvojcu prve postave – Zdravku Čabrijanu i Dušanu Ladavcu Pjeru) nije se našla na originalnom izdanju njihova drugog albuma "Izleti".

grupa_grad_paraf_kraj_programa_exportdrvo_rijeka_2022__27_

Četiri desetljeća kasnije, točnije 2022., "Izleti" su dobili vinilno reizdanje, a 'Fini dečko' reinkarniran je kao bonus pjesma. Taj detalj izazvao je veliko oduševljenje svih poklonika benda i žanra budući da je uvrštavanje pjesme na album spojilo dva ikonična umjetnička djela, stvarajući uvjerljivu fuziju nostalgije i noviteta. Odluka da se pjesma integrira u reizdanu verziju "Izleti" bila je prikladna posveta njezinom trajnom nasljeđu; novim generacijama pomogla je da otkriju i cijene njezinu briljantnost i inovativnost, a dugogodišnjim obožavateljima ponudila priliku da uživaju u nostalgiji ove kultne pjesme u kontekstu albuma koji je pomogao oblikovati generacije glazbenih entuzijasta.

Zagrebačka promocija "DELTA Live 2022" izdanja u klubu Boogaloo, koju je viša sila dvaput odgodila, desit će se na službeni početak jeseni, u subotu 23. rujna. Osmeročlana postava u sastavu Pave Čabrijan (vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varljen (klavijature), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Deni Šesnić (gitara), Iva Močibob (vokal), Vava Simcich (gitara) i Alen Tibljaš (bubnjevi), novim materijalima kritički i promišljeno nastavlja komentirati svijet oko sebe, pokazujući aktualnost i jačinu možda veću nego ikad prije.

Režiju potpisuje Deni Šesnić, a suradnici na snimanju bili su Sanjin Ilić, Ivan Ožanić, Vanja Perić, Martino Šesnić i Mateo Kustić, Remix live audio snimke Matej Zec - GIS studio, Kastav.

Spot pogledajte u nastavku...

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...