Video radovi i fotografije na temu Rijeke na izložbi „Tok“ Nike Petković u Kortilu

Autor: Sanja Monar 06.03.2023

nika_petkovic_tok Nika Petković: "Tok"

Izložba ostaje otvorena do 23. ožujka

Rijeka - -U utorak 7. ožujka u 19 sati otvara se izložba video radova i fotografija na temu Rijeke Nike Petković kojom autorica predstavlja grad iz pozicije naizgled nepristranog promatrača, najavljuju iz riječkog HKD-a.

- Kustosica izložbe je Alma Trauber, a namjera izložbe je prikazati stanje grada čiji prefiks “post“ u epitetu postindustrijski ne nudi obećanje neke prosperitetne i razvijene sadašnjosti, na temeljima industrijske prošlosti, već ostavlja gorku opomenu na činjenicu da budućnost nikada nije stigla. Svojim radovima zadire u potrebu novih i mogućih iščitavanja tranzitnosti, opservacije i kretanja te razumijevanja istih u prostornom kontekstu. Dok fotografije fiksiraju i “zamrzavaju“ trenutak, točnije određeno društveno stanje, video radovi naglašavaju protok događanja i mogućnosti unutar zadanog statičnog kadra, stoji u najavi.

Nika Petković (Rijeka, 1992.) završila je preddiplomski studij Vizualnih umjetnosti, kazališta i glazbe te diplomski studij Filma, televizije i multimedijalne produkcije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Bologni, u Italiji. U svojoj umjetničkoj praksi koristi fotografiju, arhiv, found-footage materijal i video pokazujući interes za istraživanje odnosa između pokretne i fotografske slike. Radila je kao istraživačica na nekoliko umjetničkih projekata i filmova, surađujući s filmskim arhivima, kinotekama, televizijama te produkcijskim kućama. Osim filmske umjetnosti njeno područje interesa posebno je fokusirano na fotografiju. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izložba ostaje otvorena do 23. ožujka, svakim radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...