[VIDEO] Riječki kantautor Vedran Mičetić i riječki glazbenik Žanil Tataj - Žak predstavljaju singl i videospot „Sve mijenja se“

Autor: Marina Pauletić 15.05.2024

Vedran_Micetic Foto: arhiva

- Ova pjesma je moj prvi duet, u kojem sam zbilja uživao dok smo ga snimali, a interesantnost različitosti Žaka i mene doprinijela je ugođaju singla, govori Vedran Mičetić.

Rijeka - Riječki kantautor Vedaran Mičetić udružio je snage s riječkim glazbenikom Žanilom Tatajem - Žakom te predstavljaju izvrstan zajednički singl i videospot „Sve mijenja se“. Tekst je napisao Vedran Mičetić, glazbu i aranžman supotpisuju Vedran Mičetić i Žanil Tataj - Žak, a analogni miks i mastering je napravio Oliver Jovanović. Spot je snimljen u „Ri Teatar: KUC Kalvarija“, dok je za režiju, kameru i montažu zaslužan Tvrtko Vidokk Barišić.

Vedran Mičetić kaže: „Slučajnosti ne postoje, ma koliko one nama tako izgledale. Bilo je pitanje vremena kad će se dogoditi suradnja sa Žakom, zbog našeg dugogodišnjeg prijateljstva. Na jutarnjem piću pokrenula se priča da je vrijeme da snimimo pjesmu, koja bi upravo zbog razlike u glazbenim žanrovima koje preferiramo bila zanimljiva. Već idući dan sam napisao pjesmu i poslao Žaku. Čim je preslušao, nazvao me i rekao: „To je to, snimamo je“. Doradio je glazbu i ubrzo smo krenuli s aranžmanom. Prvobitna ideja bila je da pjesma bude snimljena s akustičnom gitarom, gudačima i klavirom, ali kad smo je počeli raditi, „povuklo“ nas je na „bendovsku priču“. Kontaktirali smo glazbenike s kojima smo već ranije uspješno surađivali i svi su se vrlo rado odazvali. Za klavijature sam kontaktirao Aleksandra Loknera (dugogodišnji klavijaturist Bajage), kojeg znam dugi niz godina, ali do sada nismo imali prilike surađivati. Nazvao sam Lokija, a on je bez imalo oklijevanja odmah pristao sudjelovati. Ova pjesma je moj prvi duet, u kojem sam zbilja uživao dok smo ga snimali, a interesantnost različitosti Žaka i mene doprinijela je ugođaju singla. Jako mi je drago što je došlo do ove suradnje i vjerujem da će svi koji prate naš rad uživati u njoj“.

„U svoj karijeri uvijek sam težio izazovima i promjenama pa mi je suradnja s Vedranom bila logičan slijed glazbenog putovanja. Spoj naših senzibiliteta oplemenio je pjesmu sa štihom, mirisom i toplinom prošlih vremena. Svidjela mi se tema pjesme, koja je uistinu univerzalna. Nadam se da će slušatelji pjesmu doživjeti na neki svoj način, što je bit i čar umjetnosti te vjerujem da će osjetiti emociju koju smo kroz nju izrazili“, zaključuje Žanil Tataj - Žak.

Singl „Sve mijenja se“ su snimili Vedran Mičetić (vokal), Žanil Tataj - Žak (vokal, bas gitara), Marko Lazarić (bubnjevi), Mario Šimunković (akustična i električna gitara), Aleksandar Lokner (klavir, klavijature, strings) te Nataša Tonković, Eva i Lea Rac (prateći vokali). Grafičku obradu slika napravio je Robert Krančić. Singlom i spotom „Sve mijenja se“ Vedran Mičetić najavljuje svoj novi studijski album, koji će biti objavljen tijekom iduće kalendarske godine.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...