[VIDEO] Riječki rockeri One Possible Option izbacili spot za „Eter“, svoju prvu pjesmu na hrvatskom jeziku

Autor: Portal Torpedo 18.04.2024

one_possible_option_foto_filip_kovacevic Foto: Filip Kovačević

Velika je novost za One Possible Option što je „Eter“ prva pjesma benda na hrvatskom jeziku.

Rijeka - Riječka alter rock skupina One Possible Option spotom za singl „Eter“ najavljuje istoimeni drugi album koji će se naći na LP-u i streamingu od 14. svibnja, četiri godine nakon hvaljenog prvijenca „No King“.

Video za „Eter“ djelo je poznatog i nagrađivanog redatelja spotova, Filipa Gržinčića. Sniman je na slikovitom Grobničkom polju i u studiju Filipa Gržinčića u samom srcu Rijeke te je kao i sama naslovnica obilježen motivom maslačka, skromnog, a ipak snažnog cvijeta koji u sebi nosi poruku lakoće i prozračnosti koja metaforički odražava stihove rock singla „Eter“.

Velika je novost za One Possible Option što je „Eter“ prva pjesma benda na hrvatskom jeziku, izraz njihove želje za izravnijom komunikacijom s publikom kojoj najčešće sviraju. Pjesma, čiji tekst potpisuje Karmen Kasapović, majka frontmena benda, priča o težnji ka smislenijem načinu postojanja, budeći u slušateljima razmišljanja o srži života i međuljudskim odnosima. One Possible Option, kojeg uz Dejana Adamovića i Borisa Brailu, čine otac i sin, Zdravko i Deni Kasapović, ovim spotom i albumom nastavlja inspirirati i pokretati, dodirujući srca i misli svoje publike.

„Za nas je Eter, u suštini suosjećanje, empatija, stremljenje osobe da u životu bude korisna i pruža utočište onima kojima je to najviše potrebno, dok je glazbeno ovo pjesma u kojoj najviše trenutno uživamo na probama... Između ostalog i zbog toga što poruka i s nama samima zbog jezika lakše i direktnije rezonira u trenutku izvedbe“, poručili su dečki iz benda.

Album će se naći na gramofonskoj ploči i streamingu od 14. svibnja, obećavajući mješavinu energičnosti rocka, širok pristup zvukovno i lirsku introspekciju, s Kasapovićevim vokalima koje kritika proziva ponajboljim na hrvatskoj sceni.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...