[FOTO/VIDEO] Sjajnim svirkama diljem PGŽ-a obilježen Međunarodni dan jazza

Autor: Nikola Cvjetović 02.05.2023

Elvis_Stanic_French_Touch_Accordion_Trio_zamet__7_

Što su naši reporteri zabilježili na Zametu te u Lovranu i Vratima pogledajte u priloženoj fotogaleriji...

Rijeka, Lovran, Vrata - Prošlog vikenda na području Primorsko-goranske županije obilježen je Međunarodni dan jazza pod parolom - 'Jazz, glazba koja spaja'. Uvertira je pripala Elvisu Staniću koji je u Baptističkoj crkvi na Zametu promovirao svoj novi projekt. Iznimno za ovi priliku, koncertni serijal Jazz petkom na Zametu održan je u subotu, a veliki interes publike potvrdio je kakav ugled uživa Elvis Stanić i njegov French Touch Accordion Trio.

Elvis_Stanic_French_Touch_Accordion_Trio_zamet__3_

Dan kasnije, u nedjelju, na otoku Krku u Klimnom, nastupio je Dino Ivelja Quartet u sastavu Dino Ivelja, Zvonimir Radišić, Luka Vrbanec i Leonard Berisha. U isto vrijeme istoga dana na otoku Cresu, odnosno u gradu Cresu na Pišarijoli zasvirali su Filip Flego i Denis Razz Quartet, dok je u Lovranu ispred Kuće lovranskega Guca svirku na domaćem terenu održao Elvis Stanić & French Touch Accordion Trio.

svjetski_dan_jazza_2023_darko_jurkovic_charlie_vrata__9_

Na nešto višoj nadmorskoj visini, u pizzeriji Furman u Vratima nastupio je Darko Jurković Charlie „Two Hands Tapping“ i Damir Maras.

Podsjetimo, UNESCO je 30. travnja proglasio Međunarodnim danom jazza. Jazz je već više od jednog stoljeća objedinjavajuća sila koja okuplja ljude širom svijeta univerzalnim jezikom glazbe bez obzira na udaljenost između njih. UNESCO je taj dan proglasio na inicijativu SAD-a na 36. Općoj skupštini u listopadu 2011. godine.

svjetski_dan_jazza_2023_elvis_stanic_lovran__16_

Proglašenjem Međunarodnog dana jazza želi se okupiti međunarodnu zajednicu širom svijeta kako bi se doznalo više o umjetnosti jazza, njegovom podrijetlu i utjecaju te naglasilo njegovu važnu ulogu kao obrazovnom sredstvu za postizanje zajedništva, dijaloga i bolje suradnje te sredstva komunikacije koje nadilazi razlike.

Što su naši reporteri zabilježili na Zametu te u Lovranu i Vratima pogledajte u priloženoj fotogaleriji...

VIDEO

pocket icon

Sjajnim svirkama obilježen Međunarodni dan jazza @ Zamet, Lovran, Vrata

Više sa portala torpedo.media ...