[VIDEO] Spotom za pjesmu "Čižićka Rapsodija" riječka grupa Po' Metra Crijeva najavljuje novi album

Autor: Sandra Turkalj 29.09.2022

Po_metra_crijeva-24613

Ča metalci Po' Metra Crijeva izbacio je prvi singl "Čižićka Rapsodija" i video spotom u nastavku teksta najavili novi album

Rijeka - Riječka grupa Po' Metra Crijeva kao prvi singl sa nadolazećeg albuma 26. rujna 2022. godine u opticaj je na sve veće streaming platforme i u radijski eter pustila pjesmu "Čižićka Rapsodija". Radnja animiranog spota inspirirana istinitim događajima odvija se u mjestu Čižići na otoku Krku, popularnom po plaži s ljekovitim blatom.

Iako su Istra i Sjeverno hrvatsko primorje poznati po dinamičnoj gastro sceni, Riječkom karnevalu, mješavini klasične, mediteranske i industrijske ostavštine, nimalo ne zaostaju u ponudi glazbenih sastava autentičnog zvuka koji miješaju tradicijsko primorsko pjevanje i instrumente i modernu metal glazbu.

"Što se to točno nalazi u čižićkom blatu, što obogaćuje ten i čini vašu kožu ljepšom saznajte tako da bacite uho i oko na spot i doživite spoj tradicije, trilera i horora u komičnom metal ruhu." rekli su dečki iz PMC-a.

Novi album ča metalaca Po' Metra Crijeva(PMC), radnog naziva "Boškarin 4", svjetlo dana trebao bi ugledati u proljeće 2023. godine, a bit će dostupan na svim velikim streaming platformama, a na ploči i CD-u izdat će ga pulski No Profit Recordings. Ovo će biti i prva suradnja grupe i izdavača, a izdanje će pratiti i uzbudljivi nastupi uživo. Spot za pjesmu Čižićka Rapsodija stvaran je u Undertoon studiju u Puli, a glavni i odgovorni animator je Saša Đuračić.

Grupu uhvatite na koncertima diljem Hrvatske, a prvi veći koncert najavljen je za zagrebačku Močvaru ovog 28. listopada.

Fotografija: Kristijan Vučković

VIDEO

Više sa portala torpedo.media ...