[VIDEO] Veliki ljetni karneval uz Gustafe i Opera navale otvaraju ovogodišnje izdanje manifestacije Ljeto na Kantridi

Autor: Nikola Cvjetović 26.05.2022

ljeto_na_kantridi_najava

Ljeto na Kantridi kao manifestacija nastala je kao logičan nastavak priče zvane FKK Kantrida europski kvart kulture, kojom je započela preobrazba jednog riječkog kvarta u popularno okupljalište, jednako atraktivno i Riječanima i njihovim gostima sa svih strana svijeta.Što su sve poručili organizatori pogledajte u priloženom video prilogu...

Rijeka - U Beach Baru Morski prasac na Kantridi danas je predstavljena manifestacija Ljeto na Kantridi 2022 koja i ove godine donosi pregršt zanimljivih programa - od glazbe, kulture, sporta pa sve do kulinarskih nadmetanja.

ljeto_na_kantridi_plakat

Program su najavili Damir Čargonja Čarli, kao glavni organizator Ljeta na Kantridi 2022, Zoran Majstorović, voditelj desetog izdanja Štikle, festivala jazza i eksperimentalne glazbe, Ivan Vagroš, voditelj prvog festivala klasične instrumentalne glazbe, Iva Kele, koja potpisuje osmi Art Kamp Empeduja te Kristian Sirotich, dopredsjednik udruge Koga briga.

Tvrtka Novi turizam i ove će godine, u suradnji s brojnim formalnim i neformalnim grupama građana i udrugama, Riječanima i njihovim gostima ponuditi širok spektar događanja, ništa manje atraktivnih od onih prošlogodišnjih, u vrhunskim glazbenim, kulturnim, gastronomskim, rekreativno-sportskim, humanitarnim programima svatko će pronaći nešto za sebe, a bit će tu i određenih noviteta kako bismo zadovoljili baš sve ukuse.

Manifestaciju otvara Ljetni karneval i koncert Gustafa koji su na rasporedu 17. lipnja te Opera navale Zorana Majstorovića koja nakon godine dana pauze donosi ponovo milozvučnu glazbu na relaciji plaža - more. Ove godine premijerno će se održati i program Klasika na plaži u sklopu koje će nastupiti tri ansambla s repertoarom od baroka, etna do jazza, a ovom prilikom bit će predstavljan praizvedba jednog glazbenog djela. Štikla se nastavlja nastupima Lele Kaplowitz, Aleksandra Ipavca te ansambla Atma mundi.

VIDEO

8. Empeduja punk festival s osam bandova iz regije na rasporedu je 22. i 13. kolovoza, dok se Art kamp ove godine održava 2. rujna pod nazivom 'Malo dobrih vijesti', a u fokusu suvremene vizualne umjetnosti će biti mladi umjetnici - Z generacija i Milenijalci - čime se planira propitkivati što je s vaninstutucijalnom kulturom u post EPK i korona dobu.

Što se tiče akcija Udruge Koga briga, plivački maraton od 'Prasca do prasca' seli se u srpanj, dok Brudetijada ostaje u kolovozu, istaknuo je Sirotich te dodao da planiraju organizirati šahovsku ligu uz divlju vaterpolsku ligu.

Podsjetimo, Ljeto na Kantridi kao manifestacija nastala je kao logičan nastavak priče zvane FKK Kantrida europski kvart kulture, kojom je započela preobrazba jednog riječkog kvarta u popularno okupljalište, jednako atraktivno i Riječanima i njihovim gostima sa svih strana svijeta.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...