[VIDEO/FOTO] Fantastičnim koncertom Grada i Sick sheetsa zaključen program Ljeta na Kantridi

Autor: Nikola Cvjetović 11.09.2022

grupa_grad_sick_sheets_ljeto_na_kantridi_2022_rijeka__2_ Grad (Foto: Eol Cvjetović)

Što smo zabilježili na sinoćnjem koncertu pogledajte u priloženoj fotogaleriji i video isječku...

grupa_grad_sick_sheets_ljeto_na_kantridi_2022_rijeka__3_ Sick sheets

Rijeka - Fantastičnim koncertom grupe Grad i Sick sheets sinoć je na Morskom prascu okončan program ovogodišnjeg Ljeta na Kantridi. Uvertiru u koncert odradili su dečki iz banda Sick sheets koji su se predstavili svojim specifičnim glazbenim izričajem koji, iako se radi o rock-psihodeliji ne uključuje električnu gitaru već je uz klavir dominantan 'electric wind instrument', što definitivno izdvaja ove kreativce od ostatka scene. No, zato su Ori i Stiv prebacili normu što se tiče električnih gitara, što je publika mogla osjetiti već u samom uvodu koncerta kroz pjesmu 'Do sumraka'. Nastavak koncerta donio je presjek karijere od prvog albuma 'Ljudi' do posljednjeg albuma 'Ne', a izvrsne stvari ove kultne riječke grupe redale su se jedne za drugom. Za ovu priliku Grad je nastupio u proširenom izdanju s Krešimirom Kundom i Petrom Tepšićem na brassu, tako da su neke pjesme zaživjele u novim aranžmanima, dok je primjerice 'Kotač' napokon uživo zazvučao kako je i zabilježen u studiju. Kako je najavio Dean Škaljac ovo je bio posljednji koncert Grada prije ulaska u studio tako da fanovi s nestrpljenjem očekuju što će im ovaj sjajni riječki band ponovo podariti. No, iako je ovo bio oproštaj od ovogodišnje ljetne sezone organizatori manifestacije Ljeto na Kantridi ne miruju, već večeras u klubu Jadran startaju sa zimskom sezonom. Otvorenje nove sezone Kluba Jadran zakazano je 11. rujna u 20 sati, uz prigodni program koji donosi rad video rad 'Neverbalna čudesna priča' i poetski intermezzo 'Kratko – kraće' te glazbu za ples.

grupa_grad_sick_sheets_ljeto_na_kantridi_2022_rijeka__1_

- Video rad Neverbalna čudesna priča krenuvši od pojma postdramskog proučava temeljne ekspresivne mogućnosti tijela i načine na koje, u povezanosti s elementima drugih umjetničkih disciplina, ono postaje oblik neverbalne igre koja posljedično rezultira pričom. Takva priča svoju modifikaciju doživljava kroz dodatak čudesno budući da se ono što ona prenosi nikad ne može dokraja opisati i tako učiniti dostupnim nekom obliku racionalnog rječnika. Video i montaža Robert Maloić. Ivana Butković rođena u Rijeci 1985. godine. 2015. godine diplomirala je na diplomskom sveučilišnom studiju Primijenjenih umjetnosti, pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci (APU), smjer Primijenjeno kiparstvo. Sudjelovala je na grupnim izložbama u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Ljubljani, Veneciji, Grazu, Beču i New Yorku. Tijekom studija na APU (kolegij Kostimografija i moda), surađivala je na produkcijama Sveučilišnog poslijediplomskog specijalističkog studija Gluma, mediji, kultura te preddiplomskog studija Gluma i mediji kao kostimograf. Od 2005. - 2009. aktivna je članica Teatra Rubikon u čijim je produkcijama sudjelovala kao izvođač ili kostimograf. Dobitnica je Nagrade Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci 2011. godine i austrijske nagrade Red Carpet Art Award, 2015. Članica HDLU-a Rijeka od 2021. godine. Andrea Žic Paskuči je pjesničku “karijeru” započeo prije sedam godina u CEKAPE-ovoj školi kreativnog pisanja. Pjesme objavljuje na specijaliziranim internetskim portalima, a nisu mu mrski niti javni nastupi. Materijal za svoju prvu knjigu predao je urednici Kristini Posilović, najavili su iz kluba Jadran.

grupa_grad_sick_sheets_ljeto_na_kantridi_2022_rijeka__4_

Za kraj dodajmo da se manifestacija Ljeto na Kantridi svake godine održava na plažama riječkog kvarta Kantrida i jedna je ako ne i jedina ovakva manifestacija koja tijekom ljetnih mjeseci nudi raznovrsni program - koncerti klasične glazbe, jazz koncerti, punk i rock festivali, humanitarne akcije kazališne predstave, gastro događanja, građanima Rijeke i njenim posjetiteljima. Posebnost ove manifestacije je što je financirana isključivo sredstvima tvrtke Novi turizam d.o.o., koncesionara na navedenim plažama i što su svi programi besplatni.

VIDEO

Foto: Eol Cvjetović
Video: Tibor Hrupelj, Igor Ošaben

pocket icon

Koncertom kultne riječke grupe Grad i maldih snaga iz Sick Sheets zaključeno ovogodišnje Ljeto na Kantridi

Više sa portala torpedo.media ...