[VIDEO/FOTO] Hrvatski gitarski kvartet održao inspirativan koncert, večeras na rasporedu monodrama "Kurva"

Autor: Nikola Cvjetović 13.07.2022

Hrvatski_gitarski_kvartet_kastav_2022__3_

Kako je protekao koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta pogledajte u priloženom video prilogu i velikoj fotogaleriji...

Kastav - Sinoć je u crkvi Sv. Jelene Križarice održan koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta koji se publici predstavio raznovrsnim i zanimljivim programom. Koncertni program Kvarteta obuhvaća gotovo sve glazbene epohe pazeći pritom da izvedbe i praizvedbe skladbi hrvatskih skladatelja budu njegov neizostavan dio.

Hrvatski_gitarski_kvartet_kastav_2022__4_

Prvi zajednički koncert Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić održali su 2016. godine. Nakon toga, na više koncertnih turneja, predstavili su se publici u Hrvatskoj, Sloveniji i Češkoj te na koncertima sa Zagrebačkim solistima i Varaždinskim komornim orkestrom. Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama, 2017. godine, nagrađeni su nagradom Orlando.

Od 2020. godine Kvartet nastupa pod imenom Hrvatski gitarski kvartet. Iste godine izdali su, zajedno s još četvero kolega gitarista (Morana Pešutić, Pedro Riberio Rodrigues, Tomislav Vukšić i Krešimir Bedek), album „Guitarrismo“ (Croatia records). Album je nominiran za nagradu Porin u dvije kategorije.

Hrvatski_gitarski_kvartet_kastav_2022__2_

Bogat program Kastavskog kulturnog leta nastavlja se večeras u 21 sat, kada je na rasporedu gostovanje HNK Ivana pl. Zajca s monodramom "Kurva" nastaloj prema tekstovima Vedrane Rudan u adaptaciji i režiji Zijaha A. Sokolovića te izvedbi nacionalne dramske prvakinje Olivere Baljak, inače članice Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca.

VIDEO

Hrvatski gitarski kvartet održao nadahnut koncert u crkvi Sv. Jelene Križarice

Više sa portala torpedo.media ...