[VIDEO/FOTO] Različitost je najveće bogatstvo koje možemo imati: Održana promocija interaktivne i edukativne slikovnice i pjesme 'vidimo sE'

Autor: Kristina Tubić 20.03.2023

_promocija_pjesme_slikovnice_vidimo_se_Udruga_za_sindrom_Down_Rijeka_21__7_

Sutra obucite dvije različite šarene čarape i podržite različitost!

Opatija - Udruga za sindrom Down - Rijeka 21 uoči Svjetskog dana sindroma Down koji se obilježava sutra, 21. ožujka, organizirala je u Centru Gervais promociju interaktivne i edukativne slikovnice, kao i istoimene pjesme „vidimo sE“. Nositelji dugogodišnjeg projekta "vidimo sE" ove godine su uz Udrugu za sindrom Down - Rijeka 21 i Glazbena škola „Ivana Matetića Ronjgova“, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka te O. Š. „Rikard Katalinić Jeretov“ iz Opatije.

promocija_pjesme_slikovnice_vidimo_se_Udruga_za_sindrom_Down_Rijeka_21__5_

U programu su sudjelovali učenici škola sudionica projekta te članovi Udruge koji su s mentorima pripremili niz pjesama, recitacija, dramskih i glazbenih točaka. Program su vodili Dražen Turina Šajeta, Karla Brumnjak i Maja Veranić, a mnogobrojnu publiku pozdravili su gradonačelnik Fernando Kirigin, ravnateljica opatijske osnovne škole Milana Međimorec, ravnatelj Prirodoslovne i grafička škole Radenko Bradić, ravnatelj Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Danijel Trinajstić, ravnatelj Festivala Ernie Gigante Dešković te predsjednica Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 Amira Mešić Simunić i voditeljica projekta Karolina Hauptfeld.

_promocija_pjesme_slikovnice_vidimo_se_Udruga_za_sindrom_Down_Rijeka_21__1_

Slikovnica je u potpunosti dječji uradak, od osmišljavanja same priče i radnje, do ilustracija i interaktivnih zadataka koje su osmislili učenici 2. i 3. razreda PŠ Ičići uz učiteljicu Ljerku Knežević, a likovi su životinje koje su po nečemu različite i posebne. Na kraju slikovnice se nalazi QR code koji sadrži audio verziju priče te pjesmu "Vidimo sE", a slikovnicu je rukom ispisala djevojčica s teškoćama Hana.

Autor teksta i glazbe je Karolina Hauptfeld, majka djevojčice s Down Sindromom, aranžman potpisuje Aleksandar Valenčić, a glazbeni doprinos dali su učenici glazbene škole „Ivan Matetić Ronjgov“.

_promocija_pjesme_slikovnice_vidimo_se_Udruga_za_sindrom_Down_Rijeka_21__3_

"Svi smo mi različiti, svi smo mi posebni. Svijet ne bi bio tako lijep da smo svi isti. Različitost je najveće bogatstvo koje možemo imati“ – zaključak je slikovnice viđen dječjim očima, uobličen u riječi koje vrijede zapravo za cjelokupno čovječanstvo.

Sutra obucite dvije različite šarene čarape i podržite različitost!

VIDEO

pocket icon

Različitost je najveće bogatstvo koje možemo imati: Održana promocija interaktivne i edukativne slikovnice i pjesme 'vidimo sE'

Više sa portala torpedo.media ...