Vlatko Stefanovski i V3 Trio u svibnju stiže u HKD

Autor: Ana Šumanović 04.05.2023

wp-content/uploads/2019/08/vlatko-stefanovski.jpgFoto: arhiva

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe koji je i svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama.

Rijeka - Za sve obožavatelje zvuka gitare i najbolje svirke sprema se koncert Vlatka Stefanovskog i V3 tria, zakazan 19. svibnja u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe koji je i svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe.

Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru: kao član grupe Leb i sol snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni glazbenik izdao više od 4 albuma te nastavlja nizati uspjehe do danas. Njegov prvi samostalni uradak „Kauboji i Indijanci“ (1994.) pokazao je njegove raznolike interese, od dubokih korijena narodne glazbe do ambijentalnih ugođaja i klasičnog bluesa.

Trenutno surađuje s Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio kroz različite projekte. Vlatko Stefanovski se može pohvaliti zavidnom karijerom i svjetskim uspjesima koje je postigao pišući glazbu za film, kazalište i balet. Skladao je i glazbu za ruski film „Put na Sunce“ redateljice Yesim Ustaoglu koji je osvojio dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999. Izvedbe Vlatka Stefanovskog upotpunio je V3 Trio te je uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačao rock koncert koji dolazi.

Ulaznice po cijeni od 30€ (226,04 kn) moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...