Zajednica Talijana Rijeka i Talijanska drama najavljuju izlazak video zapisa “FIUME, grad koji…”

Autor: Portal Torpedo 14.06.2024

rijeka_zrak_ Foto: arhiva

Ova mini serija, u kojoj se izmjenjuju živahna animacija i originalni video materijal, bit će fascinantno i zabavno putovanje kroz prošlost i sadašnjost.

Rijeka - Zajednica Talijana Rijeka i Talijanska Drama Hrvatskog narodnog kazališta “Ivana pl. Zajca” Rijeka s oduševljenjem najavljuju izlazak “FIUME, grada koji…”. Projekt se sastoji od 15 videa koji na zabavan i privlačan način pričaju priču i zanimljivosti našeg voljenog grada. Početak putovanja je zakazano za sutra, u subotu 15. lipnja, povodom blagdana Svetog Vida, zaštitnika Rijeke. Ova mini serija, u kojoj se izmjenjuju živahna animacija i originalni video materijal, bit će fascinantno i zabavno putovanje kroz prošlost i sadašnjost.

Video zapisi bit će postavljeni na YouTube kanal Zajednice Talijana Rijeka, s novom epizodom koja će s vremena na vrijeme istraživati različite teme: od manje poznatih priča do najpoznatijih likova, od lokalne tradicije do najpoznatijih bizarne zanimljivosti, prezentirane na lagan i svima dostupan način.

Glumci Talijanske drame koji su sudjelovali u inicijativi su Serena Ferraiuolo, Bruno Nacinovich, Sabina Salamon, Leonora Surian Popov, Ivna Bruck, Giuseppe Nicodemo, Mirko Soldano, Andrea Tich. U projektu su sudjelovali i mnogi drugi posebni gosti koje vas pozivamo da otkrijete tijekom epizoda.

Ilustracije je napravio Andrea Tich, a animacije Jacopo Tich. Glazba je preuzeta s albuma “In Compagnia del Mandolino”, Mandolinski orkestar Zajednice Talijana Rijeka. Prema ideji Giuseppea Nicodema i Federica Guidotta. Scenarij potpisuje Giuseppe Nicodemo, a režiju Giulio Settimo.

Službeno predstavljanje projekta održat će se u petak 19. srpnja. u sjedištu Zajednice Talijana Rijeka s početkom u 19.00 sati, pri čemu će biti svečano otvorena izložba ilustracija likova iz serije čiji su autori Andrea i Jacopo Tich.

- Za sve novosti pozivamo vas da pratite društvene kanale Talijanske Drame i Zajednice Talijana Rijeka, poručuju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...