Zanimljiva slikarska izložba u Galeriji SKC ovoga petka

Autor: Sandra Turkalj 22.09.2022

Doria_Valkovic,_Dvije_Dorie_preslikavaju_apstrakciju%E2%80%9C_2021_22__g_,_ulje_na_dasci_i_platnu,_250_x_200_x_100_cm

Od Visećih goveđih polovica do Interpretacija rada u genre slikarstvu – diplomska izložba slikarice Dorie Valković

Rijeka - Otvorenje zanimljive slikarske izložbe održat će se u petak, 23. rujna u 19 sati. Izloženi radovi moći će se pogledati do 30. rujna, radnim danom i subotom od 17 do 20 sati u Galeriji SKC, OKC Palach. Ulaz je slobodan.

Autorica Doria Valković „Interpretacijom rada” izlaže u galeriji dva različita slikarska koncepta - mesa i građevinskih radnika u realističnim potezima kista. Instalacija „Viseće goveđe polovice” sastavljena je od 12 slika ulja na medijapanu s motivima naizgled neugodnog motiva mesa realiziranog na estetični način. Gledateljstvo se time nastoji odmaknuti od pozitivne ili negativne predrasude na postojeći motiv.

„Interpretacija rada u genre slikarstvu: rad kao proces, promjena i razvoj“ serija je slikarskih radova velikih formata od tehnike uljanih boja na platnu do kombinacije slikarstva, instalacije i scenografije. Stil slikanja teži prema realizmu sa selektivnim odstupanjem od detalja. Radovi prikazuju građevinske radnike u svakidašnjoj sceni rada. Rada kao aktivnog truda koji je značajniji od fizičkog posla, koji podrazumijeva prihvaćanje odgovornosti i savjesnost mogućnosti promijene vlastite okoline, a posljedično i promjene za bolju budućnost.

Doria Valković ovom je izložbom magistrirala diplomski studij likovne pedagogije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Izložba je dio projekta koji se provodi uz financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci - Studentskog kulturnog centra.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...