Zatvaranje Kostrenskog leta uz Casabiancu: Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić oduševili publiku

Autor: Nikola Cvjetović 31.08.2022

casabianca_predstava_matulji_2022__3_ Arhiva

Predstavom 'Casabianca' okončano je Kostrensko leto...

Kostrena - Đurđa i Franko napokon su predstavili svoje bračne i životne dogodovštine i publici u Kostreni, što znali da zatvaranje Kostrenskog leta nije moglo veselije proći. Uz salve smijeha, Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić, predstavili su publici svoj autorski projekt predstavu ‘Casabianca’ za koji se posljednjih godinu dana traži karta više.

casabianca_kostrena Dvorana 'puna ko šipak'

Podsjetimo, radi se o odličnoj predstavi koja na vrlo realan i životan način, kroz obilje komičnih situacija i humora, prikazuje suživot jednog običnog bračnog para Đurđe i Franka, koji su se upoznali i oženili u doba druga Tita, a zajedno su proputovali kroz vrijeme i kroz sve životne i bračne situacije, sve do novijeg doba demokracije pa do zadnjeg novo normalnog doba epidemije korona virusa. Kako se kroz godine mijenjala i politička slika na našim područjima, tako se prikazivao i presjek života Đurđe i Franka, njihovih uspjeha i neuspjeha, svakodnevice i brojnih situacija u kojima su se mnogi gledatelji mogli pronaći i s kojima su se mogli poistovjetiti.

Za kraj dodajmo da su organizatori ovogodišnjeg Kostrenskog leta bili Turistička zajednica općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena, a sve je održano pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i uz sponzorsku podršku INA-e d.d. te Dezinsekcije Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...