Zatvaranje Kostrenskog leta uz hit predstavu Casabianca - nova lokacija i dodatne ulaznice u prodaji

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.08.2022

wp-content/uploads/2021/08/Irena-Grdinic-Mario-Lipovsek-Battifiaca-predstava-casabianca-4.jpg

Dobra vijest je da zbog većeg kapaciteta dvorane Turistička zajednica općine Kostrena stavlja još ulaznica u prodaju pa ćete tako ulaznice po cijeni od 30 kuna moći kupiti u Turističkom informativnom centru Kostrena.

Casabianca-plakat

Kostrena - Zabavnu predstavu svima nam dobro poznatog autorskog i izvođačkog dvojca Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace, pod naslovom „Casabianca" moći ćete pogledati u Kostreni 31. kolovoza s početkom u 20 sati, a zbog nestabilnih vremenskih uvjeta biti će održana u Sportskoj dvorani Kostrena, na adresi Žuknica 1a.

Dobra vijest je da zbog većeg kapaciteta dvorane Turistička zajednica općine Kostrena stavlja još ulaznica u prodaju pa ćete tako ulaznice po cijeni od 30 kuna moći kupiti u Turističkom informativnom centru Kostrena na adresi Kostrenskih boraca 1a od danas pa sve do srijede u 18 sati te 2 sata prije početka predstave na ulazu (u slučaju da karte ne budu rasprodane).

Riječ je o komediji na čakavskom dijalektu u kojoj Irena i Mario, poznati voditeljski dvojac s malih ekrana i raznih pozornica, prikazuje smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas.

„Oni su Đurđa i Franko. Upoznali su se 60-ih. Ona je bila poduzetna, a on nagovorljiv. On kaže da je ona bila nasrtljiva, a ona da je on bio mlakonja. Gledali su "Casablancu" i započeli romansu. Bilo je lijepo dok je trajalo. A onda je došao brak. Pa djeca. Komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali. Ne bez problema. Jer kao što bi rekao Franko: " Život se more opisat z tri besedi. Vavek neki k.....".

Kako kažu njezini autori, predstava progovara o životnim izazovima u kojima se svi mogu prepoznati. Đurđa i Franko prisjećaju nas dana kada smo bezbrižno živjeli samoupravljanje, kupovali na Ponte Rossu, vozili stojadine, na parne i neparne datume, i čekali u redu za ulje. Potom smo dočekali suverenu Hrvatsku, opijeni vlastitom državnošću i ojačani nacionalnim identitetom pratili privatizaciju, rasprodaju i propadanje tvornica, svjedočili krizi morala i licemjerju prekrivenim vjerom. A onda je stigla 2020. godina, cijeli je svijet stao, pa su i Đurđa i Franko ostali kod kuće i čekali novo normalno. Mada se zapravo na našim prostorima novo normalno događa svakih par desetljeća, a predstava Casabianca upravo na primjeru jednog bračnog para, različita karaktera i pogleda na život, progovara o prilagodbama ljudi na nove situacije, nova pravila i neke nove društvene mjere.

Zabava na dan predstave započinje već u 18 sati na after work zabavi. Prepustite se poznatom riječkom DJ - u Voljenu Koriću da vas raspleše prije i nakon ove hit predstave šetnjom kroz glazbenu povijest !

Organizatori ovogodišnjeg Kostrenskog leta su Turistička zajednica općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i uz sponzorsku podršku INA-e d.d. te Dezinsekcije Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...