Završna produkcija OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica

Autor: Marina Pauletić 17.06.2024

baletna_skola_foto_sandro_donda_foto_kurti Foto: Sandro Donda/Foto Kurti

OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica nastupima otvorenim za publiku promovira baletnu i plesnu umjetnost, rad škole te njezinu prepoznatljivost i vidljivost u zajednici.

Rijeka - OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u HNK Ivana pl. Zajca uspješno je predstavila još jednu tematsku završnu produkciju Pogled s vrha prstiju “Ispričaj nam priču”.

Preko 160 učenika škole, od predškolskog do 4. (završnog) razreda plesne škole, iz 10 odjela klasičnog baleta i 8 odjela suvremenog plesa te 6 odjela predškolskog plesnog obrazovanja izveli su kroz ples najdraže prizore iz poznatih romana te dječjih priča i bajki. Pored učenika škole nastupili su gosti s Konzervatorija za glazbu i balet iz Ljubljane te učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića koji u sklopu projekta „Bez granica“ – inkluzivnih plesnih radionica nastupaju s učenicima OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

Koreografi plesnih brojeva su učitelji plesnih predmeta škole u suradnji s učenicima.

„Tradicionalnom godišnjom plesnom produkcijom na kazališnim daskama zaključujemo na najljepši mogući način školsku godine koji ujedno učenicima daje doživljaj ‘pravog’ plesnog nastupa u kazalištu pred kazališnom publikom te ih tako odgaja, a neke i usmjerava prema profesionalnom plesnom putu“, ističu u OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

Učenike, njihove učitelje i obitelji u prepunom gledalištu HNK Ivana pl. Zajca pozdravile su ravnateljica Violeta Nikolić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg.

OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica nastupima otvorenim za publiku promovira baletnu i plesnu umjetnost, rad škole te njezinu prepoznatljivost i vidljivost u zajednici. Plesne predstave nisu namijenjene samo učenicima i roditeljima već i široj kazališnoj publici.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...