Zbor Sklad oduševio publiku na Cossettovom memorijalu u Lisinskom

Autor: Sanja Tumara 11.06.2024

sklad_u_lisinskom_02 Foto: KUU Sklad

Pohvale koje su dobile za svoj rad veliki su im poticaj za daljnje usavršavanje i postizanje izvrsnosti u četveroglasnom zborskom pjevanju.

Rijeka – „U prepunoj maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, na poziv maestra Josipa degl'Ivellia, Ženski zbor Sklad u nedjelju se vinuo u nove umjetničke visine. Već u samoj najavi nastupa na 9. memorijalu Emil Cossetto 2024. pjevačice Sklada i umjetnička voditeljica Nada Matošević dobile su niz pohvala od maestra, koji prati njihov rad, a posebno se osvrnuo na njihovu upečatljivu izvedbu prilikom gostovanja na godišnjem koncertu Akademskog muškog zbora Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo“, stoji u priopćenju koje u ime Kulturno umjetničke udruge Sklad potpisuje Dunja Sabljar, a koji u nastavku prenosimo u cijelosti:

„Pjevačice Ženskog zbora Sklad na Memorijalu su izvele fantastičnu Španjolsku suitu Emila Cossetta, odnosno pet tradicionalnih pjesama iz četiri španjolske pokrajine, u Cossettovoj obradi. Temperament i virtuoznost, tako bi se najbolje mogle opisati ove kratke i efektne pjesme, a prema riječima Mo Degl'Ivellia, one pripadaju vrhuncu Cossettovog opusa. Iako su pojedine pjesme već bile izvođene, i to najviše u okviru mješovitih zborova, Sklad je prvi puta u ovakvom aranžmanu za ženski zbor izveo svih pet pjesama, odnosno cjelovitu Cossettovu Španjolsku suitu, a sudeći po reakcijama publike, izvedba je bila izuzetno uspješna.

Uz Sklad, u Lisinskom su izvedbama skladbi Emila Cossetta nastupili i Mješoviti zborovi Emil Cossetto iz Zagreba i Kapela Paulina Warasdin iz Varaždina. Prema riječima pjevačica Sklada, bila je velika čast i zadovoljstvo nastupiti na 9. memorijalu Emil Cossetto, a pohvale koje su dobile za svoj rad veliki su im poticaj za daljnje usavršavanje i postizanje izvrsnosti u četveroglasnom zborskom pjevanju“.

sklad_u_lisinskom_01
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...