Seksizam, laži i video trake Gradskog vijeća Grada Rijeke: ‘Poropat nije reagirao na Obersnelovo nasrtanje i seksizam’

Mi vijećnici smo već navikli da nas se zove idiotima, kretenima, luđacima i budalama, a jučer je i javnost putem snimke imala priliku vidjeti da Obersnelu nije strano niti nasrtanje i dijeljenje seksističkih komentara vijećnicama – kažu vijećnici Akcije mladih.

Rijeka – Bura i reakcije oko neslavno (ne)završene sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke, koja je obilježena dvanaest satnom preiprikom o Galebu i kreditnom zaduženju, ne stišava se niti nakon dva dana. Na priopćenje predsjednika Vijeća Andreja Poropata, koji je reagirao na objavu Akcije mladih, ponovo je „replicirala“ Akcija mladih, čiju objavu prenosimo u nastavku.

Kolega predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat je, kako su mu napisali u priopćenju, morao reagirati na prozivku Akcije mladih što je napravio lakrdiju od Gradskog vijeća. Zanimljivo, nije našao potrebu reagirati na Obersnelovo divljaštvo kojem smo svjedočili na jučerašnjoj sjednici, divljaštvo i nekulturu koju mi vijećnici moramo trpjeti iz sjednice u sjednicu, divljaštvu koje je konačno i riječka javnost imala prilike vidjeti zahvaljujući snimci objavljenoj na portalu Fiuman.hr, budući da se od njegovog dolaska snimke na službenim stranicama grada cenzuriraju, a mikrofoni gase kako ne bi slučajno ostali zapisi divljanja njegovog političkog sponzora.

Mi vijećnici smo već navikli da nas se zove idiotima, kretenima, luđacima i budalama, a jučer je i javnost putem snimke imala priliku vidjeti da Obersnelu nije strano niti nasrtanje i dijeljenje seksističkih komentara vijećnicama. Ne, Poropat nije uvidio potrebu da reagira na takvo ponašanje, ali je imao potrebu reagirati na bilo koji tekst koji se referira na, samo još jednu u nizu sramotnih epizoda riječke politike pod njegovom dirigentskom palicom.

Također, kolega Poropat, unatoč zdravim i otvorenim očima riječke javnosti ima drskosti da izjavi kako prema svima postupa jednako. Pa tako je vijećnik Hrvoje Burić za dobacivanje dobio progon s čak dvije sjednice bez prava glasa, a Obersnel za svoje divljanje i cjelodnevno ometanje vijeća svojim upadicama i uvredama dobije “Gradonačelniče molim Vas”. I tako nebrojeno puta.

Nije mu problematično što na njegovim sjednicama Obersnelovo vrijeđanje vijećnika krene u 9.30 i ne staje do tri ujutro. To mu nije problematično i na to nema potrebu reagirati, već ima potrebu zloupotrebljavati institut predsjednika vijeća kako bi slao priopćenja i opravdavao svoju apsolutnu nekorektnost prema oporbi. Tako predstavlja cijelo vijeće na čije čelo je došao upravo tom tipičnom rečenicom “Gradonačelniče molim Vas”.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!