Senat riječkog Sveučilišta donio novu Strategiju “Europsko sveučilište budućnosti”

Posve smo svjesni svoje odgovornosti prema društvu i činjenice da kontinuirano usavršavanje i izvrsnost moraju biti naše temeljne vrijednosti, poruka je Sveučilišta. 

Rijeka – Senat Sveučilišta u Rijeci donio je novu Strategiju koja se odnosi na petogodišnje razdoblje od 2021. do 2025.

– Naša Strategija rezultat je jednogodišnjeg rada te intenzivne participacije i deliberacije svih relevantnih sveučilišnih tijela, ali i svih članova Sveučilišta koji su bili aktivno uključeni. Ključnu i iznimno aktivnu ulogu imao je Savjet Sveučilišta, kojime predsjedava gospodin Mladen Pejković iz Atlantic Grupe. Novina Strategije jest i to što sadrži i kvantitativnu i kvalitativnu metriku, kako bismo naglasili da razvoj ne vidimo samo u mjerljivim pokazateljima, nego da poštujemo i uvažavamo bogatstvo i različitost postignuća koji se ne mogu pretvoriti u brojeve. Sveučilišta su jedinstvene institucije, a znanstvenike i umjetnike ne smije se promatrati kroz normative radova ili projekata. Posve smo svjesni svoje odgovornosti prema društvu i činjenice da kontinuirano usavršavanje i izvrsnost moraju biti naše temeljne vrijednosti, stoji u priopćenju Sveučilišta.

Strateške politike definiraju profil Sveučilišta, čijih se dvadeset ciljeva mogu obuhvatiti pokazateljima u četiri ključna područja, u učenju i poučavanju, istraživanju, transferu znanja i regionalnoj uključenosti te internacionalizaciji. Sveučilište u Rijeci želi biti europsko sveučilište budućnosti promicanjem vrijednosti koje tvore istinsku ideju sveučilišta: odgovornost, otvorenost , inovativnost i povezanost.

Foto: Arhiva

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!