Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Senat Sveučilišta u Rijeci održao svoju 21. sjednicu - Svečano primanje povodom 45. obljetnice Sveučilišta održat će se 18. prosinca

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija u svojem je izvješću navela kako će centralni događaj završetka obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci biti 18. prosinca 2018. Nakon redovite sjednice Senata bit će upriličeno tradicionalno blagdansko primanje za nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente.

Rijeka - Na 21. sjednici Senata održanoj jučer potvrđen je prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Alenu Jugoviću, dekanu Pomorskog fakulteta te dr. sc. Miljenku Kovačeviću s Medicinskog fakulteta.

Prof. dr. sc. Ivan Vanja Frančišković razriješen je na osobni zahtjev dužnosti člana Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a za novog je člana potvrđen professor emeritus Bruno Grbac.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija u svojem je izvješću navela kako će centralni događaj završetka obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci biti 18. prosinca 2018. Nakon redovite sjednice Senata bit će upriličeno tradicionalno blagdansko primanje za nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente. Djelatnicima Sveučilišta u Rijeci bit će osigurane ulaznice za balet ''4 bolera'' u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Najavljen je i dolazak ministrice prof. dr. sc. Blaženke Divjak za 7. prosinca 2018. u sklopu konferencije Hrvatskog kvalifikacijskog odbora koja će biti održana u Rijeci na Građevinskom fakultetu pod nazivom Hrvatski kvalifikacijski okvir – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja. Cilj konferencije je predstavljanje novosti na svim razinama obrazovanja u Hrvatskoj, a očekuje se sudjelovanje predstavnika stalnog predstavništva RH pri Europskoj uniji te brojnih visokih uzvanika.

Rektorica je pozvala članove Senata na drugi diseminacijski seminar u sklopu Erasmus plus projekta Modernizacija visokih učilišta putem unaprjeđenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima, koji će biti održan 30. studenog 2018. Svrha projekta je jačanje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima i izrada inovativnog alata za samoprocjenu učinkovitosti upravljanja ljudskim resursima (benchmarking tool).

U nastavku sjednice Senata pomoćnik rektorice za poduzetništvo prof. dr. sc. Damir Zec održao je prezentaciju o transferu znanja na Sveučilištu - prijedlog aktivnosti.

Tematska točka Senata bila je prezentacija ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmine Havranek o aktivnostima Agencije (osiguravanje kvalitete i nacrt prijedloga Zakona o postupcima vrednovanja kvalitete visokih učilišta i znanstvenih organizacija).

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.