Simon Rožman najavio kup ogled protiv Dilja: Želimo obraniti naslov, zanima nas samo pobjeda

 – Želimo složiti ekipu koja će biti konkurentna i koja će proći dalje. U ovoj je fazi natjecanja bitna samo pobjeda, rekao je Rožman

Rijeka – Nakon Kopenhagena i Europske lige, nakon nedjeljnog HNL ogleda sa Slaven Belupom, nogometaše Rijeke sutra očekuje 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa u Vinkovcima protiv županijskog ligaša Dilja. Sutrašnje gostovanje bijelih na krajnjem istoku Hrvatske najavio je trener Rijeke Simon Rožman.

– Moja razmišljanja idu u smjeru da u tom natjecanju imaš 5 utakmica do trofeja, ako želiš trofej nijedna utakmica nije više ili manje bitna od one sljedeće. Tako se želimo ponašati, prošle nam je godine to uspjelo, tako da s istim mentalitetom i fokusom želimo ići dalje. Situacija u ekipi je specifična, zbog reprezentativnih obaveza ima nas samo 10 u kadru tako da smo priključili i juniore. Želimo složiti ekipu koja će biti konkurentna i koja će proći dalje. U ovoj je fazi natjecanja bitna samo pobjeda, rekao je Rožman

Nakon velikih fizičkih napora i emocionalnog pražnjenja koliko može biti nezgodna utakmica protiv suparnika koji nema što izgubiti?

– Ovakve su utakmice uvijek opasne, pogotovo za trenere. S naše strane nema nikakvog opuštanja, po prognozi nas očekuje jaka kiša tako da nam zaista neće biti lako. Bez obzira na sve mi smo favoriti, branitelji naslova osvajača Kupa i tako se moramo ponašati. Što se tiče same pripreme igrača, napravit ćemo sve kako bi bili na maksimalnoj razini. Cilj nam je trofej tako da moramo dobiti svih 5 utakmica.

Zdravstveni karton momčadi?

– Yateke se polako vraća u trenažni proces, Arsenić je također počeo trenirati s ekipom, Halilovića nema, Capan je ozlijedio aduktor, Smolčić je na 50:50 tako da situacija nije idealna. Borit ćemo se s time i sigurno je da će neki dečki koji do sada nisu toliko igrali dobiti svoju priliku i siguran sam da će pokazati svoju kvalitetu i dokazati zašto su ovdje. Vjerujem u momčad koja će istrčati na teren, zaključio je trener Rijeke.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!