Sjećanje na legendarnog zapovjednika Ajkula Marina Jakominića

Marino Jakominić poginuo je 29. kolovoza 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Visočici na Velebitu. 

Rijeka – Na groblju Kozala u Rijeci, u znak sjećanja i zahvalnosti na posljednjem počivalištu  Marina Jakominića, hrvatskog branitelja i legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće.

Legendarnom zapovjedniku počast su odali predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom, članovi obitelji i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ te predstavnici Grada Rijeke, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Goranom Palčevskim.

Marino Jakominić poginuo je 29. kolovoza 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Visočici na Velebitu.  Zapovjednikom Posebne jedinice policije imenovan je u rujnu 1991. godine, nakon čega  odlazi na gospićko ratište. U travnju 1992. godine na dubrovačko ratište, gdje se tijekom oslobađanja južnih pravaca prema Župi i Konavlima istaknuo svojim zapovjednim stilom i brigom za svakog  pojedinog suborca. Nakon povratka i kraćeg boravka u Rijeci, zajedno sa svojom jedinicom odlazi na ličko ratište, gdje je nažalost prije 29 godina položio život za domovinu.

U znak sjećanja na Marina Jakominića i njegov doprinos u Domovinskom ratu, njegovo ime nosi jedna ulica na Kantridi u Rijeci i policijski ophodni brod MUP-a.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }