Sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci – Donesena odluka o upisima u I. godinu studija u sljedećoj akademskoj godini

Sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci – Donesena odluka o upisima u I. godinu studija u sljedećoj akademskoj godini

Ilustracija

U slučaju eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj izazvane pandemijom COVID-19, sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite, rokovi i načini prijave i upisa na visoka učilišta iz ovog natječaja podložni su promjenama

Rijeka – Sukladno važećim epidemiološkim preporukama, 42. sjednica Senata održana je online putem platforme Microsoft Teams.

Senat je potvrdio izbor u zvanje redovitog profesora – trajno dr. sc. Željku Arbanasu s Građevinskog fakulteta u Rijeci te trajno, naslovno dr. sc. Ivi Dekaris, dr. med. s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Prvi izbor potvrđen je dr. sc. Davoru Grandiću s Građevinskog fakulteta u Rijeci te naslovno dr. sc. Zoranu Rumboldtu s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

U nastavku sjednice usvojen je Pravilnik o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija i razdoblja studija. Pravilnikom se uređuju pitanja vezana za postupak akademskog priznavanja inozemne visokoškolske kvalifikacije i priznavanja razdoblja studija provedenog na inozemnom visokom učilištu, a u svrhu nastavka obrazovanja na Sveučilištu u Rijeci.

Senat Sveučilišta u Rijeci donio je Odluku o raspisivanju natječaja za upis u I. godinu preddiplomskih i integriranih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2020./2021. akademskoj godini. U slučaju eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj izazvane pandemijom COVID-19, sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite, rokovi i načini prijave i upisa na visoka učilišta iz ovog natječaja podložni su promjenama.

U nastavku sjednice donesena je i Odluka o usvajanju okvirnog kalendara nastave i ispitnih rokova Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2020./2021. U slučaju eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane oronavirusom, Senat može donijeti i izmjene usvojenog kalendara.

Nastavak sjednice Senata bio je posvećen tematskim točkama temeljem kojih je Senat usvojio Izvješće o financijskom položaju i rezultatima poslovanja Sveučilišta u Rijeci za 2019. (Rektorat i odjeli). Usvojeno je i Izvješće o rezultatima provedene analize i utvrđenim preporukama za znanstveno-istraživačku i umjetničku djelatnost u okolnostima COVID-19 epidemije te institucijskim mjerama podrške s ciljem održavanja i unaprjeđenja nastavnih, znanstvenih/umjetničkih aktivnosti te aktivnosti internacionalizacije i transfera znanja nastalim uslijed okolnosti pandemije koronavirusa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!