‘Sloboda govora – govor mržnje’ – Riječki interdisciplinarni kongres u 7. izdanju donosi vrlo aktualnu društvenu temu

RIK je regionalni studentski kongres koji se već 7. godinu za redom održava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci s ciljem okupljanja stručnjaka i studenata iz različitih područja znanosti te njihovom zajedničkom raspravom o jednoj temi.

Rijeka – Sedmo izdanje Riječkog interdisciplinarnog kongresa (RIK) održat će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 14. i 15. studenog, a cilj organizatora je privući studente iz svih krajeva Hrvatske.

RIK je regionalni studentski kongres koji se već 7. godinu za redom održava na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci s ciljem okupljanja stručnjaka i studenata iz različitih područja znanosti te njihovom zajedničkom raspravom o jednoj temi. Tema ovogodišnjeg RIK-a je „Sloboda govora – govor mržnje“, a obradit ćemo ju kroz studentska izlaganja, pozvana predavanja, radionice, tribine i okrugle stolove.

– Ovim putem pozivamo studente iz različitih grana znanosti da se priključe našem kongresu te da svojim znanjima i iskustvima pridonesu kvalitetnim raspravama i prezentacijama. Od sudionika kongresa očekujemo prezentaciju u trajanju od 15-30 minuta kao i aktivno sudjelovanje u raspravama o temama drugih prezentacija kroz cijelo vrijeme trajanja kongresa. Troškove smještaja i prehrane tijekom trajanja kongresa preuzimaju organizatori, a troškove putovanja ćemo podmiriti ukoliko bude dodatnih novčanih sredstava. Prilikom prijave na kongres očekujemo sažetak prezentacije i temu koja bi se obrađivala u prezentaciji. Organizacijski odbor će evaluirati sažetke te će obavijestiti sudionika o njegovoj prijavi, kazao je Marko Berberović, predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Napomeno je su kako su uveli i kategoriju pasivnih sudionika, čije su obaveze slušanje svih predavanja i aktivno sudjelovanje u raspravama. Za aktivne sudionike kotizacija iznosi 50 kuna, a za pasivne 70 kuna.

Prijava je moguća putem obrasca na ovom linku.