‘Slovenska noć’ u znaku hrvatsko-slovenskog prijateljstva @ Novigrad

Tijekom večeri na prostoru iza zvonika bit će otvoren izložbeno-prodajni sajam autohtonih proizvoda Istre i Slovenije, a na Velikom trgu priredit će se gastronomska ponuda istarskih i slovenskih specijaliteta.

Novigrad  – U subotu 20. srpnja u Novigradu će se održati „Slovenska noć“, tradicionalna manifestacija kojom Novigrad i Novigrađani zahvaljuju na ukazanom povjerenju svojim najbrojnijim i najvjernijim turistima, gostima iz Slovenije. Manifestaciju organiziraju novigradska Turistička zajednica i Grad Novigrad-Cittanova, uz značajan doprinos partnera i prijatelja iz slovenske Općine Laško, Pivovarne Laško i turističkog centra STIK Laško, s kojima su novigradski domaćini prije šest godina uspostavili izuzetno srdačan odnos prijateljstva i suradnje.

U 20 sati u Parku Novigradske biskupije manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Novigrada Anteo Milos i župan Občine Laško Franc Zdolšek. U Parku će potom biti otvorena izložba likovnih radova umjetnika iz novigradske udruge Agata i društva likovnih umjetnika iz Laškog, koji će se na tom prostoru družiti od poslijepodnevnih sati, te zajednički stvarati i razmjenjivati iskustva.

Program će se nastaviti glazbenim nastupom mažoretkinja i limene glazbe iz Laškog, na Velikom trgu u 20:30, a uslijedit će potom folklorni plesovi laškog Kulturnog društva Anton Tanc i domaćina iz novigradskog KUD-a Dajla, te nastup vokalne skupine „Ljudski pevci Šentlenartčani“. Tijekom večeri na prostoru iza zvonika bit će otvoren izložbeno-prodajni sajam autohtonih proizvoda Istre i Slovenije, a na Velikom trgu priredit će se gastronomska ponuda istarskih i slovenskih specijaliteta. Bit će tu i glazba za zabavu i ples na glavnoj pozornici na Velikom trgu, za koju će biti zadužen popularni slovenski Ansambl Zupan.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!