Slovenska vlada upozorila kako bi se Hrvatska uskoro mogla naći na crvenoj listi

Slovenija smatra kako je Hrvatska epidemiološku situaciju u potpunosti podredila turističkoj sezoni, čime su čelnici naših susjeda i dio javnosti ogorčeni

Rijeka – Iz krugova bliskih vrhu Slovenije u posljednje se vrijeme mogu čuti poruke kako je veći broj novozaraženih osoba u Sloveniji stigla baš iz Hrvatske. Index.hr piše kako je sinoć na POP TV-u slovenska infektologinja Mateja Logar komentirala jučerašnju brojku od 130 novozaraženih u Hrvatskoj.

– To su brojke koje bi trebale zabrinuti svakoga i, naravno, vlasti u Hrvatskoj, rekla je Logar.

Glasnogovornik slovenske vlade Jerko Kacin bio je još žešći:

– Rastužuje me to što Hrvatska namjerava promijeniti svoj zakon o zaraznim bolestima, ali tek nakon 20. kolovoza”, rekao je Kacin. Kazao je kako će turistička sezona već biti gotova prije nego što zakon stupi na snagu i da se mjere uopće neće moći primijeniti na sezonu.

– To je priča koja jako zaostaje, osvrnuo se Kacin na najave hrvatske vlade.

Slovenija smatra kako je Hrvatska epidemiološku situaciju u potpunosti podredila turističkoj sezoni, čime su čelnici naših susjeda i dio javnosti ogorčeni.

– Ključna je činjenica da oni testiraju manje od nas, dodao je Kacin istaknuvši da turisti nemaju povjerenja u hrvatski zdravstveni sustav i da im je draže u slučaju oboljenja vratiti se doma. Kacin smatra da će se to u budućnosti negativno odraziti na hrvatski turizam.

Glasnogovornik slovenske vlade je također dodao i da bi se Hrvatska mogla brzo naći na crvenoj listi, ako brojevi pokažu pogoršanje, možda već sljedećeg tjedna.

Slovenija uvodi crvenu listu za zemlje s drastično pogoršanom epidemiološkom situacijom, a za sve one koji u Sloveniju ulaze iz zemalja koje se nalaze na crvenoj listi obvezna je 14-dnevna karantena, što bi se u ovom slučaju odnosilo i na Slovence koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!