Slovenski trkač Matic Modic pobjednik maratona Rijeka Run, Jasmina Ilijaš najbrža među damama

Slovenski trkač Matic Modic pobjednik maratona Rijeka Run, Jasmina Ilijaš najbrža među damama

Pobjednici maratona u muškoj kategoriji

Član riječkog kolektiva Torpedo Runners Damjan Dabović plasirao se na visoko šesto mjesto, uz zaostatak za prvoplasiranim od 27 minuta i 16 sekundi.

Matic Modic

Rijeka – Slovenski trkač Matic Modic pobjednik je maratona održanog danas u sklopu 23. festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“. Stazu dugu 42 kilometra od Korza do Kostrene natrag do grada i mololonga sve do Preluka gdje je bio okret pred povratak do cilja na Korzu slovenski je atletičar istrčao u 2 sata i 32 minute.

Drugoplasirani Tamas Nagy iz Mađarske stigao je na cilj pet minuta i 3 sekunde kasnije, a treće mjesto osvojio je hrvatski natjecatelj Robert Radojković kojem je za završetak trebalo sedam minuta i 21 sekundu više nego Modicu. Član riječkog kolektiva Torpedo Runners Damjan Dabović plasirao se na visoko šesto mjesto, uz zaostatak za prvoplasiranim od 27 minuta i 16 sekundi.

Kod dama, prva tri mjesta pripala su hrvatskim natjecateljicama. Jasmina Ilijaš s vremenom od 3 sata, 1 minute i 52 sekunde bila je najbrža, na drugo mjesto plasirala se Marija Vrajic sa zaostatkom od 15 minuta minute i 22 sekunde, a na treće Valentina Šćur sa zaostatkom od 24 minute i 7 sekundi.

Pobjednici polumaratona

Na polumaratonu, sva tri mjesta na postolju u muškoj konkurenciji zauzeli su natjecatelji iz Kenije. Najbrži je bio Moses Kipruto Kibire, s rezultatom od 1 sat, 7 minuta i 51 sekunde, a svega sekundu kasnije kroz cilj je prošao i Hosea Kiplagat Tuei. Treće mjesto zaslužio je Ken Mutai koji je za pobjednikom „kasnio“ dvije minute i 19 sekundi.

Najbrže polumaratonke

Mađaraska atletičarka Tunde Szabo bila je najbrža među damama u utrci od 21 kilometra, pobjedu je postigla uz rezultat od 1 sata, 19 minuta te 29 stotinki. Nisu puno zaostajale niti ostale natjecateljice – drugoplasirana Hellen Jepkosgei Kimutai iz Kenije „kasnila“ je svega 31 sekundu, a Etiopljanka Meseret Ayele svega 59 sekundi.

U utrci na 10 kilometara najbrži je bio hrvatski trkač Alen Matovina, a na drugo mjesto plasirao se član SRK Rika Mate Nižić, dok je treće mjesto uzeo individualni trkač iz Slovenije Aljaž Plevnik. Pobjedniku je za svladavanje „Heineken desetke“ trebalo 35 minuta i 49 sekundi, drugoplasirani je „kasnio“ minutu i 41 sekundu, a trećeplasirani 2 minute i 42 sekunde.

Najbrži na “desetki”

U ženskoj kategoriji, deset kilometara najbrže je istrčala individualna hrvatska trkačica Suzana Alberini i to za 44 minute i 47 sekundi. Lucija Petrović, također iz Hrvatske, stigla je druga, 50 sekundi kasnije, a na treće mjesto plasirala se Annemarie Begusch iz Austrije sa zaostatkom od 1 minute i 9 sekundi za pobjednicom.

Hrvatski trkač Goran Bakšić najbrže je istrčao „Erste peticu“, trebalo mu je svega 15 minuta i 18 sekundi, a neizvjesna borba vodila se za preostala dva mjesta na postolju. Miloš Maksimović iz Srbije sa zaostatkom od 2 minute i 19 sekundi za pobjednikom kroz cilj je prošao svega sekundu prije trećeplasiranog Renata Kirina iz Hrvatske.

Najbrže štafete

Veronika Erlić, članica AK Kvarner, najbrža je bila u ženskoj konkurenciji, za pet kilometara trebalo joj je 17 minuta i 52 sekunde. Na drugo mjesto plasirala se Iva Tomic Smojver sa zaostatkom od 22 sekunde, a treće mjesto zaslužila je Ksenija Vizintin sa zaostatkom od 32 sekunde za pobjednicom.

Članovi AK Kvarner Ivo Crnković, Dominik Babić i Ivan Vuletić osvojili su prvo mjesto u kategoriji štafete 3 x 7 kilometara rezultatom od 1 sat, 19 minuta te 43 sekunde. Drugo mjesto pripalo je slovenskom timu tek.si sa zaostatkom od 2 minute i 4 sekunde, a treće je osvojio hrvatski TSK Ravnogorac koji je za pobjednicima „kasnio“ 7 minuta i 38 sekundi.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!