Smrtonosan produženi vikend na cestama: Jedna osoba poginula, sedam ih teško, a šest lakše ozlijeđeno

Smrtno je stradao 18-godišnji pješak, inače državljanin Velike Britanije, u nesreći 24. lipnja nešto iza ponoći, prelazeći kolnik na riječkoj zaobilaznici. Incident se odigrao pola sata iza ponoći, na Vratima Jadrana, a dok je pretrčavao cestu, na Britanca je naletio 66-godišnjak iz Rijeke.

Rijeka – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog produženog vikenda dogodilo se ukupno 49 prometnih nesreća u kojima je, nažalost, jedna osoba smrtno stradala,  teže je ozlijeđeno sedam osoba, dok ih je šest lakše ozlijeđeno.

Smrtno je stradao 18-godišnji pješak, inače državljanin Velike Britanije, u nesreći  24. lipnja nešto iza ponoći, prelazeći kolnik na riječkoj zaobilaznici. Do nesreće je došlo kada je 18-godišnjak prelazio kolnik autoceste izvan pješačkog prijelaza na Vratima Jadrana, te je na njega naletjelo osobno vozilo marke Ford, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin. Zbog zadobivenih ozljeda, pješak je prevezen u KBC Rijeka gdje je i preminuo.

Što se tiče počinjenja prekršaja u prometu, izdvajamo 36-godišnjeg hrvatskog državljanina zatečenog u vožnji pod utjecajem alkohola. Policija ga je zatekla u petak, 22. lipnja oko 4 sata na području Zameta u Rijeci gdje je upravljao osobnim vozilom marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 2,08 g/kg. Pored spomenutog prekršitelja, policija je u četvrtak, 21. lipnja, u popodnevnim satima, evidentirala i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na području Omišlja na Krku upravljao osobnim vozilom marke Fiat Tipo u vrijeme zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. K tome je utvrđeno da mu je istekla vozačka dozvola, kao i da nema osobne iskaznice. Dan kasnije na području Crikvenice je zatečen 30-godišnji hrvatski državljanin gdje je upravljao mopedom Gilera, zagrebačkih registarskih oznaka, bez zaštitne kacige, kao i bez  vozačke dozvole, odnosno bez  ikakvih dokumenata. Svi navedeni prekršitelji su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Kako bi se smanjio broj nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, te zbog većeg stupnja sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!