Solidarnost u doba krize: Creski učitelji izrađuju vizire za potrebe zdravstvenih radnika

Prva maska namijenjena je dr. Senki Stojanović, jedinoj epidemiologinji na cresko-lošinjskom području koja danonoćno dežura kako bi zaštitila svoje otočane od pošasti korona virusa.

Cres – Osnovna škola Frana Petrića Cres i Primorsko-goranska županija uključile su se u hvalevrijednu akciju Hrvatskog studentskog zbora dajući svoj doprinos izradom vizira za potrebe zdravstvenih djelatnika na otocima Cresu i Lošinju.

Vizire izrađuju učenici škole, a Županija će se pobrinuti za financiranje potrebnog materijala. Škola će na svom 3D printeru printati nosače za vizire na koja se potom stavlja plastična savitljiva folija koja štiti lice. Izrada jednog vizira traje četiri sata ,a u njoj sudjeluju učitelji Antonela Dunković, Sanja Miočić i Kristian Uremović. Prva maska namijenjena je dr. Senki Stojanović, jedinoj epidemiologinji na cresko-lošinjskom području koja danonoćno dežura kako bi zaštitila svoje otočane od pošasti korona virusa.

Županija je zahvalila ravnatelju škole Josipu Popeu na inicijativi, organizaciji i spremnosti na pomoć. Raduje i informacija od nekoliko ravnatelja srednjih škola koji se također spremaju pomoći i angažirati  u pomoći lokalnoj zajednici u ovim izazovnim vremenima.

– Hvala svima koji na bilo koji način pomažu i daju svoj doprinos u smanjenju krize i napetosti u ovoj nemiloj situaciji za sve nas, poručila je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!