Špažićari preuzeli vlast u Kostreni

Ključeve Općine od Načelnika je preuzela meštrica Špažićara Jelena Vukoša koja je rekla kako u svojem mandatu neće puno obećavati i da će najviše raditi na tome da što prije završi pandemija, da se otvore „oštarije“, da se možemo družiti i zabaviti i da se nikad više ne ponovi ovakav skroman mesopust

Kostrena – Primopredajom ključeva i podizanjem pusta, označen je početak maškara u Kostreni. Načelnik Dražen Vranić predao je vlast i ključeve Općine kostrenskim Špažićarima čiji je prvi potez bio vješanje pusta Mićela Kovidića, glavnog krivca za sve nevolje u prošloj godini, a kao i obično, sudit će mu se na Pepelnicu.

Ključeve Općine od Načelnika je preuzela meštrica Špažićara Jelena Vukoša koja je rekla kako u svojem mandatu neće puno obećavati i da će najviše raditi na tome da što prije završi pandemija, da se otvore „oštarije“, da se možemo družiti i zabaviti i da se nikad više ne ponovi ovakav skroman mesopust.

Iako je nakratko izgubio vlast, načelnik Dražen Vranić izrazio je zadovoljstvo što se unatoč okolnostima nastavila tradicija i čuvaju običaji po kojima je ovaj naš kraj poznat.

Predsjednik udruge Dario Modrić rekao je kako će na žalost tradicionalni mesopusni tanci i dječje redute u Narodnoj čitaonici ove godine izostati radi epidemioloških mjera, o čijem će popuštanju ovisiti što će se od pusnih događanja moći održati.

Kostrenski Špažićari i za ovu godinu pripremaju posebnu masku, koju će ako nigdje drugdje, prezentirati na pusni utorak kada je tradicionalna Marća po Kostrene.

Špažićari će na vlasti ostati mjesec dana, do Pepelnice 17. veljače kada će spaljivanjem pusta i vraćanjem ključeva Općine završiti nikad sumornije i tiše peto godišnje doba.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!