Specijalno vozilo za sakupljanje i odvoz selektivnoga otpada stiže u Fužine

Projekt nabavke specijalnog komunalnog vozila EKOMUNAL 16 m3 za sakupljanje, prijevoz i isipavanje prikupljenog reciklabilnog otpada, ističu iz Općine Fužine, sufinanciran je sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 85%-tnom iznosu.

Fužine – Sustav za gospodarenje otpadom u Općini Fužine pospješit će specijalno vozilo za sakupljanje i odvoz selektivnoga otpada, vrijedno nešto više od 1 milijun kuna, za koje je danas svečano potpisan ugovor između Komunalnog trgovačkog društva Fužine (KTD Fužine) i domaće tvrtke Tehnix.

Projekt nabavke specijalnog komunalnog vozila EKOMUNAL 16 m3 za sakupljanje, prijevoz i isipavanje prikupljenog reciklabilnog otpada, ističu iz Općine Fužine, sufinanciran je sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova u 85%-tnom iznosu.

-Ovaj projekt ima mnogostruku važnost. S jedne strane osigurava nam provođenje ekoloških politika što nam je imperativ u Općini Fužine, a s druge strane sinergijski spaja EU fondove i kvalitetnog isporučitelja, hrvatsku tvrtku Tehnix koja se dokazala na području eko industrije, istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine navodeći kako se uključivanjem domaćih proizvođača u EU projekte potiče i razvoj hrvatskih tvrtki.

Projekt je KTD Fužine apliciralo na natječaj Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada mjera KK.06.3.1.18. u travnju 2020. godine, a ugovor je potpisan s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tijekom veljače 2021. godine. Projekt je dio provedbe Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014-2020.

-Dobavom ovog visokokvalitetnog vozila, kao i nedavno nabavljenim reciklažnim dvorištem stvorili smo uvjete za kvalitetnije upravljanje gospodarenjem otpadom čime će se postići učinak u sakupljanju otpad od vrata to vrata, doprinijeti smanjenju ukupne količine odloženog otpada na odlagalište i rasteretiti okoliš, naglasila je Ana Merle, direktorica KTD Fužine.

Tehničke, ekološke i ekonomske prednosti ovog specijalnog komunalnog vozila su višestruke. Iznimna kvaliteta podvozja Mercedes omogućuje i garantira voznu uporabu do 1 milijun kilometara, niski su troškovi održavanja te je, između ostaloga, i niža potrošnja goriva.

-Veseli me što su komunalna poduzeća prepoznala našu kvalitetu, profesionalnost servisne službe organizirane u Tehnixu te nam novim narudžbama i ugovorima preko javnih natječaja daju povjerenje u ostvarivanju njihovih benefita koji građanima osiguravaju jeftiniju i kvalitetniju uslugu zbrinjavanja komunalnog otpada, kazao je Željko Horvat, zamjenik direktora tvrtke Tehnix.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }