Spektakl na sceni Zajca – Premjera mjuzikla Sunset Boulevard oduševila ispunjeno gledalište

Spektakl na sceni Zajca – Premjera mjuzikla Sunset Boulevard oduševila ispunjeno gledalište

Foto HNK Ivana pl. Zajca

Kao u Holywoodu, publiku je ispred HNK Ivana pl. Zajca dočekao crveni tepih i blicanje fotoaparata. Publiku prve premijerne večeri uz obožavateljsko vikanje i traženje autograma dočekali su polaznici Programa Riječkog kazališta mladih „Kamov”!

Rijeka – Ansambli Hrvatske i Talijanske drame, Baleta i Opere priuštili su publici dugoočekivani spektakl premijerom jednog od najboljih mjuzikla svih vremena! Sunset Boulevard, mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera, premijerno je sinoć izveden na pozornici HNK Ivana pl. Zajca, a ova priča o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Holywooda pedesetih oduševila je publiku!

Najviše epiteta zaslužila je izvedba Olivere Baljak, a publika je komentirala i kako je “ovaj mjuzikl veliki izazov za glumce, super su se snašli, svaka čast na hrabrosti, disciplini i svemu što podrazumijeva mjuzikl, a u čemu glumci nisu ‘doma’, zaista se divim”.

– Glazba je prekrasna, svi muzički usklađeni, glumački da ne govorim. Uigrana režija, sve napravljeno kao za filmski set i odlično koordinirana gužva koja je prirodna za takav set. Publika osjeti priču. Iako je tragična, općeniti dojam je pozitivan, vidi se svijet Holywooda koji svih zanima, a skriven nam je, a ovdje je sjajan prikazan, jedan je od dojmova iz publike, koja je i sama bila dio ovog spektakla.

Naime, kao u Holywoodu, publiku je ispred HNK Ivana pl. Zajca dočekao crveni tepih i blicanje fotoaparata. Publiku prve premijerne večeri uz obožavateljsko vikanje i traženje autograma dočekali su polaznici Programa Riječkog kazališta mladih „Kamov”, a performans „15 minuta slave”. Special guests su gotovo do ulaza stigli automobilom i to Rolls Royceom: Damir Kedžo, Elena Brumini i Marko Fortunato, zvijezde sljedećih izvedbi „Sunset Boulevarda”. U atriju je publiku čekalo još jedno iznenađenje – bend i plesni program.

Reprize mjuzikla „Sunset Boulevard” su 9., 11., 12., te 26, 27. i 28. veljače u 19 sati.