Spoj nespojivog – Zanimljivim nastupima umjetnika iz ‘Austro-Ugarske’ kreće program Apstraktna monarhija

Organizatori su istaknuli kako će se na ovom neuobičajenom happeningu predstaviti umjetnici i glazbenici iz „Austro-Ugarske“.

Rijeka – Plaža Ploče, ispod bazena na Kantridi i lokali Prasowski i Morski vuk Beach bar ugostit će u petak, 14. lipnja „porinuće“ programa Apstraktna Monarhija, dio programa TAZ (Temporary Authonomus Zone) u sklopu projekta FKK Kantrida 2020 – Europski kvart kulture.

Program počinje u 20 sati projekcijom video-rada „Model Goli otok“ vizualnog umjetnika Lászla Kerekesa, a od 20.30 do 21.30 nastupit će Duo Vakkordeonioline koji čine Paul Schuberth na harmonici te Tomáš Novák na violini.

U 21.45 sati performans „Na liniji“ održat će Bálint Szombathy, a od 22.30 sati počet će koncert – performans grupe Two Pigs Under One Umbrella. Selektori programa su Damir Čargonja Čarli, Marko Marković i Vid Jeraj.

Organizatori su istaknuli kako će se na ovom neuobičajenom happeningu predstaviti umjetnici i glazbenici iz „Austro-Ugarske“.

–  Na prvi pogled oni su iz nespojivih umjetničkih izričaja tradicionalne klasične glazbe i suvremenog alternativnog elektro zvuka koji bi i samog Franju Josipa, našeg cara i kralja, mogli uzdići iz groba. No, nas to upravo i zanima – spoj nespojivog. Govoreći o stvaranju hibridne društvene strukture koju ćemo utjeloviti u toj jedinstvenoj noći i stvoriti privremenu autonomnu zonu, prema konstalaciji Hakima Beya (TAZ – Temporary Autonomous Zone), ideje vodilje i kreacije kreativnog mjesta izražavanja u kojem se različitosti  susreću i  spajaju kroz glazbu, poeziju, književnost, vizualnu i izvedbenu umjetnost, rađajući idealno utopističko mjesto, anarhističke oaze koje traje do prvog izlaska sunca, poručili su.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!