21. izdanje Primorje synchro cupa uz čak 300 natjecatelja

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.06.2022

Klub_sinkroniziranog_plivanja_Primorje_AM

Iznimno veliki broj natjecatelja, čak 300, natjecati će se u disciplinama solo, duet, mix duet, tim, kombinacija i highlight rutina. Pobjednici će biti nagrađeni medaljama, a ukupni pobjednik Kupa osvaja pehar.

Rijeka - Ove godine održava se 21. po redu Primorje synchro cup, međunarodno natjecanje za seniore, juniore i mlađe juniore. Iznimno veliki broj natjecatelja, čak 300, natjecati će se u disciplinama solo, duet, mix duet, tim, kombinacija i highlight rutina. Pobjednici će biti nagrađeni medaljama, a ukupni pobjednik Kupa osvaja pehar.

Natjecanje počinje u petak 17.06. kada je i službeno otvaranje u 17 sati, nastavlja se u subotu ujutro i popodne, a završetak je planiran u nedjelju do 14 sati.

Predsjednica Sanja Pavić naglašava kako je iznimno ponosna da se baš ove godine okupio toliko broj natjecatelja, kada Rijeka slavi titulu Grada sporta.

"To je velika promocija za naš Grad, Klub i sport općenito. Na našim bazenima je u sklopu Rijeka Grad Sporta već održano nekoliko događanja pod sloganom “Budi moja voda”, a i tokom srpnja i kolovoza ćemo nastaviti sa drugim sportskim projektima. Velika zahvala za pomoć u organizaciji ide Gradu Rijeci, Županiji PGŽ, Riječkom sportskom savezu, Zajednici sportova PGŽ, Rijeka sportu, Športskom društvu Primorje 08 i naravno našem generalnom sponzoru Jadran Galenskom laboratoriju."

Trenerica Valeria Petrachina ovdje je kao Izbornica hrvatske reprezentacije čije se plivačice natječu u većini disciplina za juniorke i mlađe juniorke, a također ima i svoju seniorsku klubsku ekipu.

"Natjecanje će biti zahtjevno, veliki broj je disciplina, ali nadamo se dobrim rezultatima. Reprezentaciju nakon ovog natjecanja očekuje krajem lipnja Europsko prvenstvo u Španjolskoj."

Valeria je pozvala sve gledatelje da dođu vidjeti uživo sinkronizirano plivanje, ulaz je besplatan.

Plivačica Petra Premuš natječe se u solu, i highlightu kao Klub, te u kombinaciji sa juniorskom reprezentacijom. Petra je seniorska prvakinja u disciplini tim I highlight, inače solistica sa brončanom medaljom na seniorskom PH. Nakon Primorje cupa nastavlja sa pripremama reprezentacije u Zagrebu, te je očekuje Europsko prvenstvo u Španjolskoj krajem lipnja. Tia Elena Fućak kaže kako već dugo nisu imali ovakvu konkurenciju i ovoliki broj ekipa na Primorje cupu.

"Uvijek rado nastupamo na našem domaćem bazenu. Potrudit ćemo se da izvedemo reviju što bolje, a rezultati vjerujem da će doći."

Predsjednica je za kraj pozvala sve građane da dođu pogledati ovaj prekrasan ali zahtjevan sport, te pokažu kako je Rijeka zaista Grad sporta.

Popis ekipa:
AQUABETTA SINKRO KLUB VELIKA GORICA, CROATIA
BRASS, BELGIUM
BUDAPESTI HONVED SPORTEGYESULET, HUNGARY
BVSC, HUNGARY
CROATIAN ARTISTIC SWIMMING FEDERATION, CROATIA
CZECH SWIMMING FEDERATION, CZECH REPUBLIC
GREAT BRITAIN
HUNA AQUATICS, UNITED ARAB EMIRATES
KLUB KATALINA LJUBLJANA, SLOVENIA
KSP MEDVEŠČAK ZAGREB, CROATIA
KSP SISAK, CROATIA
KUSP 25.MAJ, SERBIA
PSV EINDHOVEN, NETHERLANDS
SANTA CLARA AQUAMAIDS, UNITED STATES OF AMERICA
SIRENE NIŠ, SERBIA
SK NEPTUN PRAHA, CZECH REPUBLIC
SK UP OLOMOUC, CZECH REPUBLIC
SLOVENIA
SWISS FEDERATION, SWITZERLAND
SYNCSWIM KOPER, SLOVENIA
SZINKRONODA SE, HUNGARY
TJ TESLA BRNO Z.S., CZECH REPUBLIC
TRIGLAV KRANJ, SLOVENIA
ZAGREBAČKI SINKRO KLUB, CROATIA
KSP PRIMORJE AQUA MARIS, CROATIA

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...