3. izdanje Grobnik Outdoor Weekend-a ove godine na Platku

Autor: Marina Pauletić 14.06.2024

wp-content/uploads/2021/10/PLATAK007.jpgFoto: arhiva

Obje ture uključuju završnu okrepu za sve sudionike.

Platak - Nakon proteklog kišnog razdoblja, sunce je zasjalo u iščekivanju trećeg izdanja Grobnik Outdoor Weekend-a. U sklopu zajedničkog projekta Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena – Rijeka Outdoor, na Platku nas ovog vikenda čeka poslastica za ljubitelje outdoor aktivnosti.

15. lipnja HIKE TURA - Šetnica Radeševo

RUTA: Platak – Radeševo - Platak

OPIS STAZE:

Na samo pola sata od mora nalazi se Platak – „brdo uživanja“. Ljeti je to idealna destinacija za osvježenje u gustim bukovim šumama, u kojima se sudaraju kontinentalna i primorska klima. Šetnica „Radeševo“, obilježena zeleno-bijelim markacijama, izvrsna je ideja za poludnevni izlet u prirodu. Staza nije tehnički niti kondicijski zahtjevna, a prikladna je za obitelji s djecom i kućnim ljubimcima. Kreće s velikog parkirališta nedaleko stanice HGSS-a i vodi šumskom makadamskom cestom na vrh skijališta Radeševo (1363 m), s odvojkom na vrh skijališta Tešnje (1309 m). Put dalje vodi do zanimljivog vrha Malo Radeševo (1364 m), potpuno obraslog bukvom i medvjeđim lukom, a potom se spušta do Planinarskog doma Sušak.

Staza nije zahtjevna te je namijenjena za sve dobne skupine. Trajanje je procijenjeno na 3 sata, dužina je 6,5km, a obavezna je adekv atna šumska odjeća, obuća i voda. Okupljanje je na parkiralištu Platak u 9:30, a polazak planiran u 10 sati. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu na obrascu: https://forms.gle/DRpZTmf3nxsRy5at5.

16. lipnja, BIKE TURA - Platak na dva kotača

RUTA: Mali dom Sušak - akumulacijsko jezero - dno Radeševa - veliki Pribeniš - veliko Snježno - lovačka kuća Platak - vidikovac Mali Platak - Mali dom Sušak

OPIS STAZE:

Okupljanje je ispred Malog doma Sušak nakon čega obilazimo akumulacijsko jezero i spuštamo se na dno Radeševa. Asfaltnom cestom krećemo uz veliki Pribeniš do velikog Snježnog nakon čega se makadamskim cesticama vraćamo na veliki Pribeniš i preko njega singlićem dolazimo do lovačke kuće Platak i dalje makadamom izlazimo na asfaltnu cestu kojom se dižemo na vidikovac Malog Platka. Nakon obilaska vidikovca ponovno se uključujemo na asfaltnu cestu i vraćamo se prema točki polaska - Mali dom Sušak.

Staza nije zahtjevna te je namijenjena za sve dobne skupine. Trajanje je procijenjeno na 3 sata, dužina je 18km. Obavezna oprema biciklista je voda, kaciga, rezervne zračnice i pumpa. Okupljanje je ispred Malog doma Sušak u 9:30 te nakon servisnih informacija vrijeme polaska je planirano u 10 sati. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu na obrascu: https://forms.gle/6b69jaG8Gz6cPto99.

Obje ture uključuju završnu okrepu za sve sudionike. Za preuzimanje GPX traga i više pojedinosti o rutama posjetite Web https://tz-cavle.hr/kalendar/.

„Rezervirajte ovaj sunčani vikend za outdoor aktivnosti na Platku. Očekujemo vas u velikom broju kao i prethodnih godina!“, pozivaju organizatori.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...