6. kolo Riječke Zimske lige na Čavlima trčat će se po aerodromu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 24.01.2023

wp-content/uploads/2018/03/grobnicko-polje-aerodrom.jpg

Ovo kolo biti će ujedno i ovogodišnja memorijalna utrka u spomen na Igora Stipaničića pa će medalje, uz tri apsolutno najbrže žene i muškarca, osvojiti i najbrža ženska i muška trojka iznad 60 godina.

Rijeka - Triatlon klub Rival vas poziva da se pridružite ovogodišnjem izdanju Riječke "Zimske lige u trčanju 22/23 – Igor Malešević". Ove nedjelje 29. siječnja Zimska liga po prvi puta dolazi na Čavle, a trčat će se po aerodromu Grobnik.

Riječka Zimska Liga u trčanju održava se od 2004. i ove sezone slavi svoje 19. izdanje! Okuplja sportaše i rekreativce svih uzrasta iz svih krajeva Hrvatske od Kvarnera, Istre, Gorskog Kotara pa do onih iz Slovenije i Italije. Zimska liga nije samo utrka, ona je mjesto upoznavanja, druženja i dobrog provoda jer zna se da je nakon svake utrke fešta! Zato, pozvani ste svi, i rekreativci i prekaljeni trkači, pridružiti se ovoj šetnji Primorsko-goranskom županijom, njezinim gradovima i općinama.

- Poslušali smo zamolbe i prijedloge trkača i rekreativaca, te u suradnji sa Općinom, Turističkom zajednicom Čavle i Zrakoplovnim društvom "Krila Kvarnera" priredili nadaleko najravniju stazu za trčanje sa savršenim asfaltom - aerodrom Grobnik! Tako je, puno je posebnosti velike Općine Čavle koja se proteže od Platka, do Gornjeg Jelenja, obuhvaća preko 10 naselja uključujući povijesni grad Grobnik, magistralni autoput, automotodrom, brojne kašetele i rimske limese pa tako i spomenuti aerodrom. Posebna zahvala ide Zrakoplovnom društvu "Krila Kvarnera" i njihovom predsjedniku Darku Elezoviću koji su pristali ugostiti našu utrku, poručili su iz kluba.

Okupljanje trkača biti će u nedjelju 29. siječnja u 9 sati na samom početku avio piste (ne ispred avio hangara). Trčat će se 2 kruga duž čitave avio piste, sveukupno oko 6 km. Start utrke je u točno 10 sati. Biti će ovo prava prilika da "poletite" stazom i, bilo da ste profić ili rekreativac, testirate vašu brzinu na 6 km u savršenim uvjetima. Vrijeme će, kažu, surađivati. Nisu predviđene padaline, biti će hladno, ali suho. Prvi se natjecatelji u cilju očekuju ispod 20 minuta, a ostale se čeka do 11 sati kada se svi sele u Dom kulture na Čavlima gdje su domaćini u toplom ambijentu osigurali ručak za sve natjecatelje. Kao i uvijek, Turistička zajednica i Općina pobrinuli su se za nagrade najbržima i najsretnijima: kalendari, dodaci prehrani, Grobničko pivo, a ovoga puta dijele se i medalje.

Ovo kolo biti će ujedno i ovogodišnja memorijalna utrka u spomen na Igora Stipaničića pa će medalje, uz 3 apsolutno najbrže žene i muškarca, osvojiti i najbrža ženska i muška trojka iznad 60 godina.

Online prijave su u tijeku, a prijaviti se možete putem linka: https://forms.gle/Qja5hN1VU2DVAeAC8 do ovog petka 27.1. do 16 sati.

Nakon Čavli, liga dolazi do svog vrhunca kojeg čini 7. kolo - Torpedo Carnival run koji se ove godine prvi puta održava u sklopu službenog programa 40. Riječkog karnevala, te 8. kolo i finale lige 18.2. u Kostreni.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...