Ani Pughel je 44. višebojka na Europskom prvenstvu!

Autor: Marina Pauletić 07.05.2024

ani_pughel_foto_fb_Gimnasticki_Klub_Rijeka-Croatia Foto: arhiva

Ani je bila najbolje plasirana juniorka u našoj reprezentaciji!

Rijeka - U konkurenciji 84 višebojki iz raznih dijelova starog kontinenta, naša juniorka Ani Pughel borila se u kvalifikacijama na Europskom prvenstvu koje se održava u talijanskom Riminiju. Napravila je cijeli višeboj bez pada sa sprave, čime je skupila 44.232 bodova i tako bila najbolje plasirana juniorka u našoj reprezentaciji!

Njezin najbolji plasman pojedinačno bilo je 30. mjesto na parteru, a kako je prošlo natjecanje na svakoj pojedinoj spravi, dojmovi tijekom nastupa i ono bitnije, poslije, Ani je podijelila sa zadovoljstvom:

„Bilo je baš dobro. Krenuli smo s gredom i imala sam pozitivnu tremu, a napravila sam cijeli višeboj bez pada, iako je na ručama bila lakša verzija vježbe. Vježbom na parteru sam najzadovoljnija jer sam stvarno dala sve od sebe i baš sam uživala u nastupu. Atmosfera natjecanja bila je odlična kao i ekipa gdje sve svi odlično slažemo pa smo navijale cijelo vrijeme i međusobno si bile podrška. Trenerica je bila super, stvarno mogu reći da mi je bila podrška tijekom cijelog natjecanja pa mi je bilo dosta lakše. Trenutno se vraćamo doma, a stigle smo zajedno sa seniorkama posjetiti San Marino kao i sam grad Rimini. Mogu reći da želim ponovno iskusiti ovako nešto“.

Pojedinačno na disciplinama, Ani je zavrijedila sljedeći broj bodova:

• preskok - 11.800 (start 3.4)
• dvovisinske ruče - 9.333 (start 2.0)
• greda - 11.233 (start 4.1)
• parter - 11.866 (start 4.5)

„Čestitamo Ani i trenerici Diani te cijeloj hrvatskoj juniorskoj i seniorskoj reprezenatciji na njihovim uspjesima na ovogodišnjem izdanju Europskog prvenstva! Ponosni smo na svaki dobro izveden element, upornost i volju koja se teško riječima može opisati. Neka vas ovaj veliki sportski zamah nosi dalje u novim izazovima! Bravo!“, poručuju iz Gimnastičkog kluba Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...