Antonio Franko i Gabriel Barac u lovu na medalje u Walesu i Litvi

Autor: Nikola Cvjetović 14.07.2023

triatlon_klub_rival Foto TK Rival

Rivalovi junaci, ponajbolji hrvatski triatlonci ovog vikenda jurišaju ka novim uspjesima.

Rijeka - Nakon bronce u Kanadi, Antonio Franko na utrci World Triathlon para serije u britanskom Swansea borit će se za nove kvalifikacijske bodove za paraolimpijadu 2024.

Njegova trenerica Kristina Skoče kaže: "Antonio se ovog vikenda natječe nakon 2 dobre utrke: svjetskog Kupa u A Coruni i svjetske Serije u Montrealu gdje je postigao izvrsne rezultate pa iz istog razloga u utrku ide bez prevelikog pritiska iako će naravno dati sve od sebe i ovaj puta. Očekuje se kišno, hladno i vjetrovito vrijeme, ali nadamo se redovnom sprint triatlon formatu. Nakon ove 3 utrke, Antonio ima 4 tjedna čistog treninga, nakon čega je u planu test event, utrka svjetskog Kupa, u Parizu."

Antoniova utrka na rasporedu je u subotu u 15:50h.

Gabriel Barac i njegov trener Blaž Barac već su u litvanskom Panevezysu gdje će se u supersprint utrci Gabriel boriti za najbolji ovogodišnji Hrvatski rezultat na utrkama European Triathlon junior kupa. Nakon obećavajućeg rezultata u Rumunjskoj, Gabriel će na sjeveru Europe pokušati ostvariti svoj najbolji dosadašnji rezultat, a cilje je naravno pobjedničko postolje. Uz Gabriela na utrci nastupaju i drugi Hrvatski reprezentativci: Marin Stipčević iz Triatlon kluba Zrinski i Filip Vilenica. Gabriel starta u subotu u 10 sati, a "live" timing i videoprijenos biti će dostupni na ltutimimg.lt

Uz Antonia i Gabriela, kao predstavnica Hrvatske vrste, sljedećeg tjedna u Španjolski Banyoles putuje perspektivna Rivalova juniorka Lana Vale gdje će nastupiti na supersprint utrci u sklopu Europe Triathlon Youth Festivala. Zajedno sa drugom Hrvatskom predstavnicom Anjom Kavić Triatlon klub Maksimir, Lana se nada dobrom plasmanu.


Utrke World i Europe triathlon serije najviše su razine triatlonskih natjecanja na svijetu, svojevrsna triatlonska Liga Prvaka, pa je sudjelovanje Rivalovih, riječkih triatlonki i triatlonaca na njima od posebne važnosti. Povijest ne pamti da su Rival, Rijeka, Kraljevica kao i Primorsko-goranska županija ikada bili takva triatlonska velesila kao danas. Iz Rivala pozivaju da više informacija o nastupima i rezultatima njihovih natjecateljica i natjecatelja potražite na Rivalovim profilima na društvenih mreža Facebook i Instagram.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...