Atletičari "Kvarnera" osvojili rekordan broj medalja

Autor: Nikola Cvjetović 05.12.2023

Atletksi_klub_Kvarner_-_najuspjesniji_atleticari

Atletičari ''AK Kvarner'' Rijeke nastupili su na svim pojedinačnim i ekipnim PH te osvojili ukupno 116 medalja što je najveći broj osvojenih medalja u posljednjih 5 godina.

Rijeka - Članovi AK ''Kvarner'' krajem studenog održali su redovnu skupštinu te su dodijeljene nagrade za najuspješnije atletičare.

Atletičari ''AK Kvarner'' Rijeke nastupili su na svim pojedinačnim i ekipnim PH te osvojili ukupno 116 medalja što je najveći broj osvojenih medalja u posljednjih 5 godina. Ukupno 47 natjecatelja osvojilo je medalje u pojedinačnim disciplinama na državnim prvenstvima te je uz njih još 11 natjecatelja sa državnim odličjima u štafetama, imamo gotovo 60 atletičara koji su osvojili državnu medalju za klub.

Prema broju osvojenih medalja na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske treći smo najuspješniji klub u Hrvatskoj. Naši atletičari u 2023. postavili su i devet državnih rekorda.

Na kup natjecanjima najveći uspjeh ostvarili su kadeti i juniorke, kategorije u kojima smo zauzeli 3. mjesto. Na ekipnim stadionskim prvenstvima najuspješnije su bile kadetkinje, juniorke i seniorke sve trećeplasirane ekipe .
Također trećeplasirani bili su i seniori na ekipnom PH u cestovnom trčanju .

Također trećeplasirani bili su i seniori na ekipnom PH u cestovnom trčanju .
Na kros natjecanjima najuspješnija bila je muška seniorska ekipa koja je na Ekipnom PH u krosu zauzela drugo mjesto. Na istom natjecanju seniorke su zauzele treću poziciju te smo u ukupnom poretku svih kategorija završili kao treći najuspješniji klub.
Od pojedinačnih rezultata najveći uspjeh za klub ostvarila je Veronika Šokota koja je postala juniorska viceprvakinja Europe u bacanju koplja. Veronika je ujedno bila i jedina hrvatska predstavnica s osvojenim odličjem na najznačajnijem natjecanju u ovoj godini za juniorsku kategoriju natjecatelja. Uz europsko srebro Veronika je i pobjednica Europskog bacačkog kupa u kategoriji mlađih seniorki.

Laura Štefanac obranila je zlato na Europskom prvenstvu gluhih te postavila rekord prvenstva.
Sara Kolak predstavljala nas je na najvećem atletskom natjecanju u ovoj godini Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Nastup je završila u polufinalu. Na Europskom kupu u Chorzowu osvojila je 3.mjesto. Uz Saru Kolak dio reprezentacije na Europskom Kupu bili su i Klara Barnjak te Marin Premeru.

Značajne uspjehe na međunarodnim natjecanjima imala je i Nicole Milić, koja je ušla u polufinale Europskog juniorskog prvenstva te uz osobni rekord natjecanje završila kao 12. juniorka Europe u disciplini 400m. Nicole se okitila i sa 5 naslova državne prvakinje .
Elena Ban vratila se iz Rio de Janeira gdje se održala svjetska Gimanzijada sa dva brončana odličja u disciplinama 800m i 1500m.
Sara Superina nastupila je Svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju i trailu te je na Balkanskom prvenstvu u krosu ekipno osvojila 2.mjesto.
Na državnim prvenstvima najuspješnije u ovoj godini bile su deveterostruka prvakinja Hrvatske Elena Ban te Koni Dubrović sa 12 osvojenih odličja od čega 5 naslova prvakinje. Koni Dubrović je ove godine imala i dva nastupa za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana za mlađe junior te Prvenstvo Balkana u kategoriji juniorki.

NAJBOLJE ATLETIČARKE I ATLETIČARI KLUBA ZA 2023.

SENIORI
SARA KOLAK
MARIN PREMERU

MLAĐI SENIORI
SARA SUPERINA
IVAN VULETIĆ

JUNIORI
VERONIKA ŠOKOTA
ANDRE JURE ČUBELIĆ

MLAĐI JUNIORI
KONI DUBROVIĆ
LEON SOLDATIĆ

KADETI:
ELENA BAN
ROKO PRPIĆ
MLAĐI KADETI
FRANKA NOVOSEL
LUKA ŠUPE

VETERANI

SLAVICA GRGURIĆ PAJNIĆ
BRANISLAV POZNANOVIĆ

POSEBNE ZASLUGE
NICOLE MILIĆ
ANJA BARBARIĆ

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...