Austrijanac Gerfried Seeber koji nastupa za Hrvatsku pobjednik je Svjetskog Skibob Prvenstva!

Autor: Marina Pauletić 27.03.2023

ski_bike-04389 Foto: arhiva, Ski Bike na Platku

Platak će 2024. godine osim Euro Skbike kupa biti domaćin i Svjetskog Skibob prvenstva.

Platak/Grächen: Austrijanac Gerfried Seeber koji nastupa pod hrvatskom zastavom za Skibike klub Croatia, pobjednik je Svjetskog Skibob Prvenstva koje se od 23. do 26. ožujka održavalo u švicarskom Grächenu!

Nakon pobjede na Platku i nizom uspješnih utrka koje su uslijedile, novim je zlatom lijepo zaokružio sezonu i dostojno predstavio Hrvatsku i Platak koji će 2024. godine osim Euro Skbike kupa biti domaćin i Svjetskog Skibob prvenstva.

Predsjednik međunarodne skibob federacije Marc Frappoti bio je na Platku i najavio da iduće godine FISB biti dio organizacije utrke sa svojom tehničkom podrškom.

– Predsjednik Frappoti je pogledao obje staze i oduševljen je uvjetima. No, to će biti puno zahtjevnija organizacija s obzirom na to da će doći rideri skiboba iz cijelog svijeta te će trebati povećati sve kapacitete. No, to je doista velika stvar za nas, naš klub i za cijelu Hrvatsku. To su sve vrhunski sportaši za koje će Platak biti jedna od najvažnijih stanica Svjetskog prvenstva. Nadam se da će svi koji trebaju to prepoznati i na vrijeme se uključiti jer će to biti velik i zahtjevan organizacijski projekt – poručio je Jure Lučić iz Skibike kluba Croatia.

Platak i Goranski Sportski Centar Delnice se već sad vesele novim izazovima i domaćinstvu velikog natjecanja!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...