[AUTOMOBILIZAM] Autoslalom u Prelogu, rekordan broj prijavljenih

Autor: Miroslav Krpan 24.05.2024

NENAD_DAMARIJA__AK_Pula-Rovinj__snimio_M_Krpan-14256 Nenad Damarija, AK Pula-Rovinj (snimio: M. Krpan)

Nastup na drugom natjecanju sezone prijavilo 102 vozačice i vozača iz 17 klubova.

PRELOG – Pred nama je drugo natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu što se u subotu 25.svibnja održava u Prelogu. Četvrti je puta domaćin i organizator Auto karting klub „DS Racing Prelog“, koji u Prelogu, pod nazivom „4.Autoslalom – Nagrada grada Preloga 2024. – Fletni i stekli“ priređuju natjecanje pod počasnim pokroviteljstvom preloškog gradonačelnika Ljubomira Kolareka. Ovog je puta bodovanje samo za PH i Otvoreno prvenstvo Zagreba, a sportsko-tehnički izvoditelj je zagrebački Autoklub Delta.

Lista prijava u sedam raspisanih klasa izuzetno je bogata i sadržajna. Interes nastupa pokazalo je čak 102 automobilista iz 17 klubova, među kojima čak 26 juniora i devet vozačica.

Brojem sudionika (23) prednjači zagrebački Autoklub Dubrava u kojem su uz ponekog domicilnog vozača, predvođenih državnim prvakom 2023.godine Goranom Srukom, ove sezone na posudbi gotovo svi prošlogodišnji vozači treće ekipe prvenstva gradskog rivala AKK Fly with Kolman, a neznatno brojem zaostaju klubovi Zagreba AMK Zanatlija i AK Delta, te AK Dugo Selo, dok će domaće snage predstavljati 17 vozačica i vozača. Svima će se suprotstaviti brojni pojedinci, ali s osam predstavnika i višestruki ekipni i pojedinačni prvaci vozačice i vozači AK Pula-Rovinj, među kojima bračni par Iva i Nenad Damarija, braća Hrvoje i Domagoj Belinić, Marin Leš, te Davor, Dino i Leon Smailbegović.

Sezonu, na izuzetno uspješnom novom natjecanju „Slalom Četiri rijeke“ u Pisarovini ukupnom je pobjedom začeo mladi zagrebački as Matej Radovanović (AK Delta), koji je vrhunskim vožnjama u ukupnom poretku uspio nadmašiti iskusnije i trofejnije od sebe Nenada Damariju (AK Pula-Rovinj), Danijela Šimunovića (AK Dubrava), pa i Gorana Sruka. Tim će više novi ogled, na urbanoj stazi u Prelogu, biti zanimljiviji, a zasigurno će zaintrigrirati proračune čitave sezone autoslaloma u kojem, kao tehničkoj disciplin,i nije bitna samo brzina, već i vještina i točnost mimoilaženja slalom vrata i čunjeva u nizu.

Natjecateljska staza pozicionirana je gotovo u samom centru, na potezu Ludbreška ulica – Otok, ukupne duljine 1.460 metara, s 36 slalom vrata i dva niza čunjeva, raspoređenih u devet sektora.
Uz sve počasne nagrade raspisom prvenstva, ove će se godine dodijeliti i nagrade prvog Memorijala Saša Čaklović u znak sjećanja na nedavno prerano preminulog vrsnog vozača i prijatelja mnogih automobilista.

Verifikacija sudionika je u subotnje jutro od 7,30 do 8,30 sati, trening počinje u 10 sati, a prva od tri vožnje u 13 sati.Svečano proglašenje najuspješnijih planirano je u 17,30 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...