[AUTOMOBILIZAM] Delta Winter Rally Show: U Čazmi kreće nova oktanska sezona

Autor: Miroslav Krpan 12.01.2024

NENAD_LONCARIC-TAJANA_VOJVODIC_PINKY__snimio_M.Krpan_ NENAD LONČARIĆ-TAJANA VOJVODIĆ PINKY (snimio M.Krpan)

Najavljen nastup 40 posada iz pet zemalja, favorit mađarska posada Kovacs-Istovics u prestižnom Hyundai i20 n Rally2.

ČAZMA – Ovogodišnja automobilistička sezona kreće izuzetno rano, već ovog, drugog vikenda u godini, okupljanjem očekivanih 40 posada iz pet zemalja okruženja, na „4.Delta Winter rally show 2024.“, manifestaciji pozivnog, show karaktera, neoptetećenoj bodovima i plasmanom. No, to ne znači da se za prestižni status pobjednika ukupnog poretka ili niza raspisanih konkurencija sudionici neće boriti duž čitave zadane dionice ukupne duljine 88,29 km, od čega 52,32 km otpada na šest brzinskih ispita u dva dana na tri različite dionice. Organizaciju potpisuje zagrebački Autoklub Delta uz suorganizatora i glavnog pokrovitelja, svojevrsnog domaćina, Grad Čazmu.

Specifičnost manifestacije je vožnja uglavnom makadamskim dionicama u okruženju Čazme, a veliki dio dvodnevnog programa odvija se u srcu ovog grada. Najbrojnije su posade iz Hrvatske i Slovenije, a stižu i one iz Italije, Srbije i Mađarske. Upravo mađarski tandem Antal Kovacs i Gergely Istovics u Hyundai i20 N Rally2 slovi favoritima. S dvije Škode Fabia Rally2 stižu slovenske posade Rok Jerkič-Gregor Maver i Borut Prosenc-Blaž Selan, dok će krajnje neizvjestan biti i ogled jednog od najboljih slovenskih rally majstora Darka Peljhana sa suvozačem Matejom Čarom (Mitsubishi Lancer Evo IX) spram tri hrvatska aduta, posade od kojih za neke vrijedi očekivati i krajnje pobjedničko postolje. To su veteran Nenad Lončarić sa suvozačicom Tajanom Vojvodić-Pinky u već legendarnoj Subaru Imprezi Sti, zatim brat i sestra Martin i Dora Ravenščak (Ford Fiesta Rally3) kao predstavnici mlađe generacije hrvatskih relijaša, te ozareni uspjehom i prvom „generalkom“ od prije nepunih mjesec dana na istarskom poluotoku u Karojbi, čime je zaključena prošlogodišnja hrvatska automobilistička sezona, u boj za visoku poziciju ulazi Daniel Vojvodić sa suvozačem Filipom Puzićem u Mitsubishi Lanceru Evo III. To je samo odabir probrane skupine vozača od kojih vrijedi očekivati sam vrh na ciljnoj rampi.

Dionice brzinaca upoznavaju se već u petak, subotnje prijepodne administrativne su obveze u Školskoj sportskoj dvorani u Grabovnici ali i mogućnost probe na Shakedown dionici Sveti Vid-Vučani, duljine 2,92 km. Ceremonijalni start je u središtu Čazme (Ulica kralja Tomislava) od 16 sati, nakon kojeg se nastavlja dva puta vožnja asfaltnim brzincem gradskim ulicama, sa startom od 17,01 i 18,24 sati. U nedjelju, od 9 sati kreću četiri brzinca makadamskim dionicama Donji Miklouš-Šimljanik (11,74 km), u oba smjera, po dva puta. Pet je klasa (do 1.400 ccm, do 2.000 ccm, više od 2.000 ccm, RWD s pogonom na zadnje kotače i novouvedena Buggy klasa), a posebno nagrađivanje je u četiri različite kategorije (juniori do 23 godine, ženska posada, suvozačice i veterani,vozači stariji od 60 godina). Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati u nedjeljno poslijepodne u čazmanskoj Kavani Ana.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...