[AUTOMOBILIZAM] Druga autocross utrka u novom terminu - U Sloveniji se vozi odgođena utrka

Autor: Miroslav Krpan 14.07.2023

Drazen_Krznaric_na_celu_kolone__snimio_M_Krpan_



U konkurenciji 36 vozača petorica hrvatskih.



DVORJE – Hrvatsko i slovensko nacionalno prvenstvo u autocrossu posljednjih se sezona vozi u zajedničkim utrkama na dvije staze, našoj jedinoj „Canalli“ u Gambetićima i slovenskoj na poligonu Kaps MS, što je još jedna potvrda dobrih susjedskih odnosa Hrvatskog auto i karting saveza i slovenske nacionalne automobilističke asocijacije AŠ 2005. Uoči prvosvibanjskog blagdana sezonu je trebala otvoriti upravo slovenska utrka, ali je veliko nevrijeme, u tjednu pred zacrtani vikend, otkazalo manifestaciju. Novi je termin ovog vikenda 15. i 16.srpnja, a u međuvremenu, prije tri tjedna, održana je FIA CEZ utrka u Gambetićima.

U organizaciji domicilnog ASC Domžale, na utrci „Avtocross Moravče 2023/Ia“, očekuje se nastup 36 vozača u pet raspisanih divizija, uglavnom Slovenaca, tek jedan Talijan, ali i pet hrvatskih vozača iz četiri kluba.

SINISA_FILCIC___ASK_Kastavac___snimio_M_Krpan-56340


Dvojica vozača AK Ozalj Karlo Jandri (Speedcar Xtrem 600 ccm) i Dražen Krznarić (Semog Bravo 600 ccm) pokušat će u kvalifikacijskim vožnjama divizije 3 CC (CrossCar) ostvariti što bolje pozicije za finale, a upravo je Krznarić na prvoj utrci upisao treće mjesto ukupno i pobjedu za PH. Naš jedini „mohikanac“ posljednjih sezona u snažnoj Diviziji 3 Buggy jednosjeda, višestruki hrvatski prvak Loris Krbavac (AK Buzet Autosport) pokušat će, i uz malo sreće i tehnički dotjeranim motorom svog bolida biti među finalistima i tako se umiješati među brojčano, ali i tehnički nadmoćnim Slovencima.


Iskusni Ferdinand Pađen (AKOK Skok racing 1993) prije tri je tjedna prikazao dobre vožnje u Diviziji 1 (do 5.000 ccm), poslije tri kvalifikacije bio drugi, a finalnu vožnju, s minimalnim zaostatkom za poziciju više, za upravljačem Audija 80 4x4 2500 TD ccm, okončao kao trećeplasirani, ali i pobjedom za PH.
Na utrci u Sloveniji na stazu se vraća i višestruki državni prvak Siniša Filčić, znani „Pinel“ (ASK Kastavac) koji je u Gambetićima utrke promatrao iz gledališta.


- Nisam stigao pripremiti automobil za nastup u Gambetićima, ali u Moravče svakako idem, idem da svojim Yugom dokažem da mogu. Pucam na postolje, pa što bude – kazivao nam je u jednoj od pauza cross spektakla na istarskoj perjanici crossa. Jedini je hrvatski vozač, uz devet Slovenaca, na listi prijava Divizije 1A (do 1.600 ccm), a znajući da zna i može vrijedi očekivati dobar rezultat.


Verifikaciju i tehnički prijam sudionici će odraditi u subotu od 15 do 18 sati, a nedjeljni program počinje od 9 sati prvim od dva službena treninga. Prva od tri kvalifikacijske vožnje kreće od 12,30 sati, dok se finalne voze od 16 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...