[AUTOMOBILIZAM] Formula driver na Automotodromu Grobnik: Dvoboj Giacomazzi – Gajić za prvaka

Autor: Miroslav Krpan 01.12.2023

FRANCO_GIACOMAZZI__snimio_M.Krpan_ FRANCO GIACOMAZZI (snimio M.Krpan)

Gotovo 200 vozača u više konkurencija obilježit će zaključenje bodovne sezone u sustavu hrvatskog auto i karting saveza.

GROBNIČKO POLJE – Sedmi puta završnica sezone Formule driver odvijat će se na Automotodromu Grobnik gdje se ovog vikenda, u odgođenom terminu zbog poplavljene staze u pojedinim dijelovima termin preselio na prvi prosinački vikend. Vremenske prognoze najavljuju da će upravo tada klimatološki početi ovogodišnja hladna zima, ali „formulaši“ su na mrzlo ozračje, upravo na Grobničkom polju, već navikli i nekih od proteklih godina.

Autoklub Buzet Autosport organizira „SMX & Becker Formula Driver 2023.“, peto i odlučujuće natjecanje ovogodišnje sezone međunarodnog HAKS Kupa formule driver, a uz bodovnu konkurenciju 91 prijavljenog sudionika iz 33 kluba Hrvatske, Slovenije,Italije i Austrije, najavljuje se nastup još stotinjak u različitim promo konkurencijama.

Odluka o prvaku i pobjedniku sezone past će upravo na grobničkoj stazi, jedinoj koja nije brdska, već se vozi dijelom staze Automotodroma u duljini 4.000 metara s deset usporenja (šikana). Tek su dvojica kandidata za pobjednički tron sezone, Talijan Franco Giacomazzi (Lancia Delta Evo Proto) i Austrijanac Dragan Gajić (Opel Corsa Hvr). Talijan ima prednost od 13 bodova, a na završnici je novih maksimalnih 25 u sumi uključivo i očekivani „Top 5“ koji pobjedniku donosi bonus bodove. U drugom „ešalonu“ borbu za treću poziciju sezone ukupnog poretka vodit će trenutno trećeplasirani Marin Leš (AK Pula-Rovinj) u Citroenu AX, potom s nešto više zaostatka Talijan Marco Tessari (Fiat 500 Suzuki) i Karlo Pelicar (AKOK Skok racing 1993) u Citroenu AX KitCar. Pored nabrojanih, za Top 5, ima još kandidata koji znaju i mogu iznenaditi, tako da se i njih u završnici može nešto pitati.

formula_driver_ogulin_2023__6_ DRAGAN GAJIĆ (snimio M.Krpan)

Subotnje poslijepodne od 14 do 17 sati predviđeno je za verifikaciju i tehnički prijam, dok nedjeljno jutro u 8 sati prvo okuplja sve sudionike na „čašici“ razgovora. Slijedi trening od 8,30 sati, svečano otvaranje je u 10,40 sati, a odmah potom i prva od dvije bodovne vožnje. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17,30 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...