[AUTOMOBILIZAM] Hrvatski olimpijski dan u Rijeci: Ri autosport na obilježavanju HOD-a

Autor: Miroslav Krpan 13.09.2023

Automobili_i_mladi_vozaci_AK_RI_autosport__snimio_M.Krpan_ Automobili i mladi vozači AK RI autosport (snimio M.Krpan)

Cilj manifestacije je poticanje građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im dostupni u sredinama u kojima žive i rade.

RIJEKA - U organizaciji Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije u Sportskom centru Zamet obilježen je Hrvatski olimpijski dan koji se širom Hrvatske obilježava na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Cilj manifestacije je poticanje građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im dostupni u sredinama u kojima žive i rade.

Interes_najmladjih_za_oktanski_sport__snimio_M.Krpan_ Interes najmlađih za oktanski sport (snimio M.Krpan)

Svoju djelatnost predstavilo je 27 sportskih klubova iz 21 sportske grane, a uz njih informativni pult imali su djelatnici MUP-a Policijske uprave Primorsko-goranske prezentirajući promo materijale i bedževe protiv vršnjačkog nasilja, zloporabe droga i fair play ponašanja na sportskim događanjima.

Među brojnim sportskim klubovima čiji su članovi i aktivni sportaši prezentirali svoje sportove kojima se bave, već tradicionalno, u skupini neolimpijskih sportova, bili su i uspješni mladi automobilisti Autokluba RI autosport. Svoje automobile predstavili su Renato Herc s novom Opel Astrom Gsi i Marin Božičević s Peugeotom 106, ove godine izuzetno uspješni, svaki u svojoj grupi Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, te najmlađi Sandro Budiselić, donedavni kartingaš, koji se uspješnim pokazao na prva dva natjecanja sezone Formule driver HAKS Kupa u Citroen Saxu. Herca i Božičevića već ovaj vikend očekuju nastupi na devetoj, pretposljednjoj utrci sezone PH u Buzetu, na 42.Buzetskim danima, utrci Europskog prvenstva koja će okupiti 200 automobilista iz 13 europskih zemalja, dok se Budiselić, nakon izostanka s trećeg natjecanja u Ogulinu zbog tehničkih saniranja automobila, vraća nastupima na Učki prvog vikenda listopada.

Sport_do_sporta_na_HOD-u_u_Rijeci__snimio_M.Krpan_ Sport do sporta na HOD-u u Rijeci (snimio M.Krpan)

Višesatno druženje s brojnim posjetiteljima pokazalo je veliki interes za sportove, a posebno mladih uz sportske automobile kojih je, osim na zatvorenim stazama teško vidjeti i „opipati“ za pravo. Tradicija prisustva sportaša i predstavljanje sportova „među narodom“ tako se i ove godine nastavila u jednom novom okruženju, sportskog objekta prvenstveno namijenjenog dvoranskim i loptačkim sportovima. Automobilisti se ne daju, njihov trenutak nastupa na stazama i poligonima slijedi u vikendima i mjesecima do kraja godine izuzetno bogate i sadržajne manifestacijama u raspisu nacionalne sportske asocijacije Hrvatskog auto i karting saveza.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...