[AUTOMOBILIZAM] Obilježavanje jubileja 30 godina: Skokov race party

Autor: Miroslav Krpan 19.08.2023

30_godina_uspjesnosti_Skok_racinga__snimio_M.Krpan_ 30 godina uspješnosti Skok racinga (snimio: M. Krpan)

Na danas domicilnoj stazi Canalli u Gambetićima vikend će proteći u slavljeničkom ozračju kada će se obilježiti 30 godina od osnutka jednog od najproduktivnijih hrvatskih sportskih automobilističkih klubova Skok racinga.

GAMBETIĆI – U paklenom toplinskom ozračju središnjeg kolovoškog vikenda, na prostorima autocross centra Canalli u Gambetićima, proteći će dvodnevni program jedinstvena imena „AMK Skok racing - Race party 2023.“ Naime, danas već daleke 1993.godine u malenom i pitoresktnom mjestašcu Brtonigla osnovan je Auto moto klub Skok racing, jedan od prvih u samostalnoj Hrvatskoj, s tada zamislima drugačijeg koncepta rada i djelovanja. I danas, pogledom u retrovizor, u protekla tri desetljeća u potpunosti su u tome uspjeli. Inicijativanost, agilnost, radišnost i uspješnost prioritetno se „vrti“ oko nezaobilazne oktanske figure, čovjeka bez kojeg je istarski, a time i velikim dijelom hrvatski automobilizam gotovo nezamisliv. Edi Milokanović poznatiji je nadimkom „Skok“, pa eto tako i izvorišta imenu u uspješnici tvorevine koja je stasala u najproduktivniji sportski automobilistički kolektiv u nas.Korak po korak, godinu po godinu, nastup po nastup, manifestaciju po manifestaciju doskočili su Skokovci do 30.rođendana, danas imenom Autoklub „Skok racing 1993“.

Ne postoji sportska disciplina koju nisu dotakli, osmislili, pripremali, realizirali, ma sve što se uz motorni pogon vrti uglavnom na četiri, a ponekad i dva ili tri kotača. Skupina entuzijasta, od kojih su neki prisutni dan danas, od samih začetaka, stasali u vrhunske vozače ili sportske djelatnike i aktiviste, organizacijski potpisuju više od 250 manifestacija, širom Istre, ali i dijelom u susjednoj županiji. O vozačima i njihovim uspjesima, o poslovnim partnerima, ljudima i tvrtkama dobre volje, o organizacijskim dražima i problemima, o slavi i zadovoljstvu razmijenit će se dobre vibre u subotnje veče 19.kolovoza okupljanjem uzvanika i gostiju već od 18 sati na prostorima, iz dana u dan shrsishodnijeg i ljepšeg oktanskog središta staze Canalli u Gambetićima na Race partyju koji će uz poneku pozdravnu riječ gostiju, riječi zahvale domaćina, objediniti i zabavni program kojeg predvodi lider istarske glazbene scene Elio Pisak i band „Ni simo ni tamo“. Bit će to fešta za pamćenje, fešta o kojoj će vrijediti pričati narednih deset godina, do novog jubileja.

Tek kao kulisa tijekom dana, do ranog poslijepodneva, a posebno u nedjeljnom programu, Skok racing će otvoriti vrata jedine prave zemljane staze u Hrvatskoj svima željnima adrenalina, omogućiti „taxi drive“ u vozilima domaćina, kao i poneku slobodnu trening vožnju sportskih asova.

Skok racing je nastao prije 30 godina – traje i opstaje, slavi i radi, a da ga nema valjalo bi ga izmisliti. Ma što god o tome neki mislili.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...