[AUTOMOBILIZAM] Zapažen međunarodni uspjeh - NADMAŠILI BROJNE SLOVENSKE POSADE

Autor: Miroslav Krpan 15.12.2023

Cicko_i_Kokolic_i_tim_zasluzan_za_uspjeh__foto_arhiv_ Čičko i Kokolić i tim zaslužan za uspjeh

Vjekoslav Čičko i Eugen Kokolić sezonu zaključili s tri naslova prvaka, od kojih posebno ističu titulu najboljih Divizije 1 Otvorenog prvenstva Slovenije

Rijeka - Predblagdansko raspoloženje kraja još jedne godine, a u sportskim vodama natjecateljske sezone, svojevrsni je ispušni ventil za mnoge automobiliste koji su sezonu proveli na trkaćim stazama, poligonima i brzincima, jureći što bolje vrijeme, jureći ciljem do postolja i pobjeda koje najzaslužnijima na koncu daju status pobjednika, prvaka.

U skupni „odabranih“, onih koji su svoj status stekli upornošću i kontinuitetom, marljivim sakupljanjem bodova su i dva istinska prijatelja Vjekoslav Čičko iz Autokluba Buzet Autosport i Eugen Kokolić iz Autokluba Zagorje iz Oroslavja. Ovogodišnju su rally sezonu planirali prioritetnim nastupima u okviru Otvorenog prvenstva Slovenije, a uz to i u dva sustavna prvenstva raspisana od Hrvatskog auto i karting saveza – Državnog prvenstva i Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske. U konačnici, u sva tri, u okvirima svoje skupine (divizija ili klasa) zasluženo su se našli na najvišoj stepenici, onoj pobjedničkoj, onoj sa statusom prvaka. Za nastupe su odabrali Renault Clio Rally5 kojeg je za njih pripremao i veoma uspješno održavao Šipoš racing team, kojima su posebno zahvalni za svoje rezultate.

VJEKOSLAV_CICKO-EUGEN_KOKOLIC__snimio_M_Krpan_ Čičko-Kokolić; snimio: M. Krpan

-Sezonu smo zaključili izvrsnim rezultatima. Za nama je ove godine deset rallya, različitih, počev od nimalo lakog nastupa na WRC Croatia rallyu, pa do onih koji su nam bili važni za bodove, za konačnu tablicu. Odvezli smo, od starta do cilja 108 brzinskih ispita. Sedam nam je rallya bilo u sustavu bodovanja Otvorenog prvenstva Slovenije, u izuzetno brojnoj Diviziji 1, u kojoj je nastup tijekom sezone upisalo 36 posada. Za nama su ostvareni bodovi na rallyjima Vipavska dolina, Velenje, Železniki, Dolina zelenog zlata u Žalecu, Nova Gorica, Soča Valley i Idrija. U konačnici, sakupili smo 150,5 bodova, čak 36,5 bodova više od drugoplasirane slovenske posade ŠD Gas Kras Domena i Klare Slejko. Ovo su bodovi u konkurenciji vozača, dok je i Eugen među suvozačima dominirao pobjedom i ukupnim zbirom 122 boda – kazuje Vjekoslav Čičko koji se rallyu posvetio prije tri godine.
Čičko je u automobilističke vode uplovio davne 2005.godine, autoslalomom i nastupima u Fiat Puntu, potom godinama bio jedan od zapaženijih s dva naslova državnog prvaka u kronometru 2015. i 2016.godine, kao i viceprvak Formule driver. Slijedio je novi izazov, prvi je rally bio zimski i makadamski Show Santa Domenica 2021.godine, tada u Ford Fiesti Rally4 uz suvozača Damira Juricu, da bi potom 2022., uz Eugena Kokolića, odradio kompletnu prošlogodišnju sezonu hrvatskog prvenstva, prvo u Ford Fiesti, a potom većinu u Renault Cliu. Tijekom ovogodišnje sezone, u Novoj Gorici, Eugena je na suvozačkoj poziciji zamijenio Damir Petrović. Eugen Kokolić vozač je Autokluba Zagorje iz Oroslavja, ovogodišnjih, na svojevrstan način senzacionalnih, ali zasluženo ekipnih prvaka u hrvatskom rally prvenstvu.

CICKO-KOKOLIC__snimio_M_Krpan_ Čičko-Kokolić; snimio: M. Krpan

Vjekoslav Čičko i Eugen Kokolić u sezoni 2023. prvaci su Divizije 1 slovenskog Otvorenog prvenstva, prvaci klase 4 Državnog prvenstva Hrvatske i pobjednici klase 4 Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske. Žargonski kazano, „tri muhe jednim udarcem“.
-Sezona nije bila nimalo laka, zahtjevni reliji, još zahtjevniji i raznovrsni brzinski ispiti, da o konkurenciji niti ne govorim. Dovoljan je pokazatelj brojnost više od 30 posada u slovenskom prvenstvu naše divizije, gdje smo završavajući svaki rally na postoljima, marljivo sakupljali presudne bodove za naslov najboljih. Nedavno smo ta priznanja i primili na godišnjoj svečanosti slovenskog nacionalnog saveza AŠ 2005. Domaća priznanja očekuju nas kroz mjesec, dva. Ako bih morao izdvojiti neki od nastupa ove sezone bio bi to novi slovenski rally u okruženju Žaleca, u kojem sam jednostavno uživao – zaključuje naš susret Vjekoslav Čičko, na čiji su rezultat posebno ponosni njegovi klupski kolege Autokluba Buzet Autosport.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...