Automotodrom Grobnik: Otvorenje sezone na krugu

Autor: Miroslav Krpan 09.06.2023

Otvara_se_nova_domaca_sezona_kruga__snimio_M.Krpan_ Otvara se nova domaća sezona kruga (snimio: M. Krpan)

Prvo natjecanje nove sezone PH na kružnim stazama na Grobniku uz nastup 30-tak vozača.

RIJEKA – Poslije brojnih drugih disciplina hrvatskog automobilističkog sporta na red je konačno došlo i otvorenje nove natjecateljske sezone Prvenstva Republike Hrvatske na kružnim stazama. Prvi domaćin je staza Automotodroma Grobnik, a organizator utrke „Grobnik 2023.“ je Auto sportski klub Kastavac uz suorganizatora Automotodrom Grobnik d.o.o.
Treninzi i dvije bodovne utrke odvijat će se u poslijepodnevnim satima subote 10. i nedjelje 11.lipnja.

Organizatori su primili 25 prijava iz 12 hrvatskih klubova i tri slovenske, čiji će vozači biti bodovani za Prvenstvo Slovenije. Ove je godine nacionalno prvenstvo na krugu raspisano u sedam različitih divizija, a vrijedi podsjetiti na prošlogodišnje državne prvake koji će većina već prvim utrkama krenuti u obranu stečenog statusa u 2022. Prvaci su bili: u diviziji do 1.400 ccm Mirko Pendo (AK Dubrovnik Racing), do 1.600 ccm Lovro Badurina (KK Rijeka), do 2.000 ccm Maro Franić (AK Dubrovnik Racing), do 1.600 ccm Turbo Milan Tatalović (AK Dubrovnik Racing), preko 2.000 ccm Nemanja Milovanović (AKK SIB Racing Osijek) i TCR Žarko Knego (AK Dubrovnik Racing). Najuspješnija ekipa, među 15 sudjelujućih u devet bodovnih utrka bili su vozači Autokluba Dubrovnik Racing, što im je bila dvanaesta ekipna titula na kružnim stazama.

Gospari_-_uspomena_na_Grobnik_2022___foto_M_Krpan_ Gospari - uspomena na Grobnik 2022. i 12. naslov ekipnih prvaka (snimio: M. Krpan)

Pogled na listu prijava kazuje da ima i novih imena u kružnim utrkama, kao i nekih povratnika, nekad izuzetno uspješnih hrvatskih automobilista. Što će donijeti nova sezona tek treba vidjeti, a potrajat će do prosinca.

Verifikacija vozača i tehnički prijem vozila je u subotu od 15 do 16,30 sati, a službeni treninzi su od 18,35 sati. Dvije bodovne utrke voze se u nedjelju, prva od 15,45 sati, a druga od 18,35 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...