Autoslalom u Zagrebu: Četvrto natjecanje sezone

Autor: Miroslav Krpan 24.09.2022

MATEJ_RADOVANOVIC__AK_Delta__snimio_M_Krpan MATEJ RADOVANOVIĆ (AK Delta) snimio M.Krpan

Zanimljivost dosadašnjeg tijeka sezona je da nema izrazitih favorita, da niti u jednoj raspisanoj konkurenciji nitko još nije upisao sve pobjede.

ZAGREB – Zagrebački Autoklub Delta, u nedjelju 25.rujna, organizira četvrto ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. Bit će to tradicionalno okupljanje najboljih slalomaša u okviru „19.Nagrade AK Delta – 9.Memorijala Mira Nikolić“, ovog puta na trkalištu postavljenom na parkiralištu TŽV Gredelj u Vukomerečkoj cesti. Uz hrvatsko prvenstvo rezultati se boduju i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone i Otvoreno prvenstvo Zagreba. Pristigla je 51 prijava iz 14 hrvatskih klubova, te dvije iz Mađarske, a jedna iz Slovenije. Među sudionicima je po osam juniora i vozačica. Raspoređeni su u sedam klasa serijskih i sportskih automobila. Trkalište je ukupne duljine 1.023 metra, s 44 slalom vrata, a uz trening za konačni se rezultat boduju ostvarenja u tri vožnje.

U tri dosadašnja natjecanja PH (Prelog, Jajce i Zagreb-Dubrava) svako je imalo svog ukupnog pobjednika. Poslije tri nastupa s najviše bodova nastavak sezone očekuje Matej Radovanović (AK Delta Zagreb), koji je slavio i pobjedom na gostovanju u BiH (Jajce), dok je s deset bodova manje, ali i nastupm manje, na drugom mjestu Dario Merlić (AMK Zanatlija Zagreb), pobjednik posljednjeg ogleda u zagrebačkoj Dubravi. Zanimljivost dosadašnjeg tijeka sezona je da nema izrazitih favorita, da niti u jednoj raspisanoj konkurenciji nitko još nije upisao sve pobjede.

Mladi Radovanović vodeći je i u skupini juniora ispred Daria Merlića i Filipa Bana (AK Delta), dok je među vozačicama sedam bodova prednosti ostvarila Mirela Stern (AK Dugo Selo) ispred najtrofejnije hrvatske vozačice Ive Damarija (AK Pula-Rovinj), koja je u dva nastupa ostvarila i dvije pobjede.Treća je Kristina Harapin (AK Delta Sport). Vozači SAK Samobor vratili su se na stare staze uspjeha, vodeća su ekipa među 16 klubova, s 15 bodova prednosti ispred AKK DS Racing Prelog i 20 ispred AKK Fly with Kolman Zagreb. Na vodećim pozicijama, četvrto, od sedam kalendarom HAKS-a zacrtanih natjecanja, u klasama dočekuju: Filip Agić (AMK Zanatlija Zagreb), Damir Petrović (AK Dugo Selo), Ivan Dropučić (AKK Fly with Kolman), Dario Merlić (AMK Zanatlija), Igor Bogović (SAK Samobor), Matej Radovanović (Delta) i Tvrtko Radovanović (Delta).

U nedjeljno jutro od 8 do 9 sati je verifikacija i tehnički prijam, trening kreće od 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 13 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17,30 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...